Societat

societat

El diari El 9, protagonista d'un dels premis Salvador Reixach, de Santa Pau

El treball és una anàlisi de 50 portades d'aquest diari esportiu de l'època del triplet del Barça

Els premis els organitzen el PEHOC i l'Ajuntament

Un treball de recerca de batxillerat de Carla Riera a partir del vocabulari esportiu en català a través del diari El 9 Esportiu ha quedat en primer lloc en l'àmbit humanístic dels premis Salvador Reixach, que organitzen el Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca (PEHOC) i l'Ajuntament de Santa Pau, municipi on s'han lliurat els guardons. El treball Còpia certificada: acostar-se al periodisme esportiu, és, segons l'acta del jurat, una veritable classe de llenguatge. També reflecteix que, sota la terminologia futbolística, Riera treballa conceptes bàsics del llenguatge verbal, del no verbal, del visual, recursos estilístics, jocs de paraules, etc. El treball ha estat realitzat a través de l'anàlisi de cinquanta portades del diari esportiu El 9 de la temporada 2008/2009, la del Barça de Josep Guardiola que va guanyar tots els títols en joc. Per això, hi remarca els referents de tots els àmbits que suggereixen aquestes portades. Els treballs finalistes de l'àmbit d'humanitats han estat Els esquerrans i la creativitat, de Gisela Solé, i Cançoner popular de Sant Feliu de Pallerols, de Gemma Valls.

De l'àmbit comarcal, el guanyador ha estat No lluitis contra les forces, utilitza-les!, d'Agustí Arbós, en què tracta del càlcul geodèsic introduït per una empresa olotina als seus sistemes de construcció d'estructures complementàries i auxiliars d'arquitectura. Els altres finalistes han estat El tram de la via verda de les Planes d'Hostoles: un nou espai de cohesió i dinamització social i territorial, de Júlia Clarà, i Cooperativa La Fageda, de somni a realitat, esports per a discapacitats, de Maria Vila. I, finalment, quant a l'àmbit social, el treball premiat ha estat La batalla contra l'oblit, Sant Jaume de Llierca en temps de la guerra civil, de Mireia Coma. L'acta del jurat en destaca l'estudi que fa l'autora de camps determinats com ara l'escola, la fàbrica, la vida quotidiana... i que ho fa a partir de les vivències dels últims supervivents, amb una clara voluntat que no quedi en l'oblit allò que va comportar per Sant Jaume aquesta guerra. Els finalistes han estat La revolució de les monedes, de Marc Pujiula; L'escola del meu pare; la meva escola, de Mireia Soler; Càrrecs per bruixeria. La cacera de bruixes a Catalunya, de Laura Cano, i Anàlisi dels aspectes pedagògics d'una llar d'infants, de Cristina Rius.

LES XIFRES

11
treballs
de recerca són els que s'han presentat als premis dels quatre centres de batxillerat d'Olot i el d'Amer

LA FRASE

Volem expressar la satisfacció per l'alt nivell dels treballs presentats. Felicitem els alumnes, els tutors i els centres
El jurat, a l'acta
500
euros
han rebut de premi els guanyadors, juntament amb un lot de llibres, un àpat i un obsequi de Pep Sau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Protesten contra la fira de drons pels vincles amb la indústria armamentística

Barcelona

Nova campanya amb descomptes per esterilitzar animals de companyia

porqueres

Proposen les Aules Sènior de Mataró per rebre la Creu de Sant Jordi

Mataró
societat

Alerten d’un intent d’estafa simulant ser el compte oficial de la Casa Natal de Dalí

figueres
SERVEIS

Sabadell avança la temporada de piscines per la calor

Sabadell
societat

La Plaça del Vi acollirà la 8a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona
INFRAESTRUCTURES

Inicien les obres de les carreteres T-310z i T-321 entre Mont-roig i Vilanova d’Escornalbou

Vilanova d’Escornalbou

Es crea Impulsa’t, un nou servei d’orientació juvenil a l'Alt Empordà

figueres
Medi ambient

La cotxera de bus d’Horta estrena una gran planta fotovoltaica

Barcelona