Festes populars i fires

Esponellà (Pla de l'Estany)

Les carbasses més ben rebudes

L'àvia Remei i la seva cuina catalana apadrinen la 14a Fira de la Carbassa d'Esponellà

Carbasses de totes formes, varietats, colors i mides ompliran per un dia la vila d'Esponellà. Arriba la catorzena edició de la Fira de la Carbassa, amb activitats de tota mena i una gran fira d'artesania i alimentació.

Un dels principals reclams de la mostra és, però, el concurs de carbasses, especialment en la modalitat de la carbassa més gran, que cada any atreu milers de curiosos –l'any passat va guanyar una carbassa de 403 quilos de pes, vet aquí per què genera tanta curiositat–. «Cada any introduïm noves activitats i propostes perquè tota classe de públic pugui intervenir en la fira i s'hi senti identificat», ens explica Mei Costa, regidora de Cultura i Festes d'Esponellà. «És una bona oportunitat per conèixer la gran varietat de models i ús que pot tenir la carbassa i per gaudir del nostre poble, preparat per a l'ocasió», hi afegeix.

Per arribar a tot tipus de públic la programació inclou xerrades diferents cada any. Així, si l'any passat hi havia convidats els cuiners d'El Celler de Can Roca, enguany oferirà una xerrada l'àvia Remei, concretament sobre la cuina catalana. La coneguda cuinera –ha ofert xerrades i ha impartit cursos de cuina per a totes les edats, a més d'intervenir en diferents programes de ràdio i televisió i publicar diversos llibres de cuina– també apadrinarà, juntament amb la seva filla Cristina, la mostra. A la tarda, tocarà el torn als remeis casolans, amb una xerrada a càrrec de Cristina Ribas.

Completen la programació el ja tradicional taller de fanalets de carbassa, diverses exposicions (de carbasses grans, d'ornaments fets amb carbassa, de ràdios antigues i del cinquè concurs de fotografia), un espectacle infantil a càrrec dels joves d'Esponellà amb xocolata i melindros, i l'actuació amb instruments fets amb carbassa a càrrec de Sedo & Adrià Garcia, que repeteixen després de l'èxit aconseguit l'any passat. El toc culinari el posaran un cop més la venda de tapetes del Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis i preservar espais naturals

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès