Societat

XAVIER JONAMA

PRIMER SECRETARI DEL PSC DE PORTBOU

“Cal acabar els treballs de l'N-260”

Xavier Jonama, primer secretari del PSC de Portbou, ha defensat la necessitat d'acabar el tram de 3,5 quilòmetres que queda pendent de fer a l'N-260, on van morir dues persones. Per Jonama, no es pot parlar només d'una imprudència, sinó que cal analitzar altres factors, com els que van provocar la tragèdia. Segons Jonama, en aquest punt viari de Portbou cal actuar-hi ràpidament per regular el trànsit en casos excepcionals, com el que va fer que durant l'incendi el trànsit s'hi desviés pels talls a l'N-II i l'AP-7.

Per vostè, doncs, no estem davant només d'una imprudència?
No, cal destacar altres factors. Estem parlant d'una carretera que el projecte inicial per refer-la preveia fer una variant. Però per qüestions de pressupost es va modificar i se'n va arreglar una part. La carretera nacional, doncs, continua passant per dins del poble. De l'entrada del poble fins a la frontera no es va fer res; és molt estreta i és insuficient per engolir un gran volum de trànsit.
Què cal fer?
Tot i que el poble preferiria una variant que passés per fora, ara això és molt complicat. El que s'ha de tenir clar, però, és que si es tanca el trànsit a la frontera o a l'autopista, no es pot deixar que la gent hi passi sense que hi hagi un reforç per regular el trànsit. Em consta que s'ha demanat des de l'Ajuntament i, també, s'ha fet un manifest.
Creu que no es va fer?
La policia, els mossos o els bombers van fer més i tot, però sí que no es va poder atendre o regular bé el trànsit. No sé si és per les retallades o no, però si s'hagués actuat potser s'hauria pogut evitar el que va passar. El que dic és que quan es desvia tant de trànsit per aquesta carretera cal regular-lo ràpidament i més si no s'acaben els 3,5 quilòmetres que queden pendents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA