El Segrià enregistra temperatures per sobre dels 39 ºC

Els valors màxims de temperatura d'aquest dimecres han superat ja el llindar d'avís a diversos punts del país. A Seròs i a Vilanova de Segrià s'han enregistrat les temperatures màximes d'aquest dimecres. Aquest llindar està establert en el percentil 98 de les temperatures màximes del període d'estiu. Aquest valor es calcula per a cada localitat a partir d'una sèrie de 30 anys de valors màxims del període juny-agost. Un cop ordenades les dades de menor a major es pren el valor que deixa per sobre el 2% de totes les dades. Per sobre d'aquest llindar ens trobem dins el 2% de les temperatures més altres enregistrades en els estius considerats per al càlcul.

Al llarg de la tarda també s'han enregistrat importants tempestes d'intensitat forta que han arribat a acumular 50,8mm a Orís i 36,6mm, a la comarca d'Osona.

D'altra banda, la nit de dimarts a dimecres ha estat també molt càlida sobretot al litoral. Ja que la temperatura mínima no ha baixat dels 20 ºC a la major part de la costa. En el cas de la part baixa de la ciutat de Barcelona la mínima ha quedat per sobre dels 25 graus.

La predicció confirma que l'episodi de calor es mantindrà com a mínim fins divendres. Les altes pressions dominants estan afavorint una important subsidència – descens d'aire a l'interior d'un anticicló – que està ocasionant un augment de la temperatura per compressió. A partir del cap de setmana l'anticicló es començarà a debilitar i, com a conseqüència, la temperatura iniciarà una davallada lenta però progressiva.

A l'Alt Camp, la temperatura màxima s'ha registrat a Nulles, amb 35,3 ºC; a l'Alt Penedès a Sant Sadurní d'Anoia amb 35,6 ºC; a l'Alt Urgell a Oliana amb 35,3 ºC; al Baix Ebre a Aldover amb 36,6 ºC; al Baix Empordà a Monells amb 35,3 ºC; al Baix Llobregat a Vallirana amb 34,6 ºC; al Baix Penedès a el Montmell amb 34,6 ºC; al Barcelonès a l'Observatori Fabra de Barcelona amb 35,2 ºC; al Garraf a Sant Pere de Ribes amb 33,5 ºC; al Gironès a Girona amb 36,4 ºC; al Maresme a Malgrat de Mar amb 32,2 ºC; al Montsià al Mas de Barberans amb 36,3 ºC; al Priorat a el Masroig amb 37,5 ºC; al Tarragonès a Constantí amb 32,7 ºC; i al Vallès Occidental a Castellbisbal amb 35,4 ºC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva