Societat

Agullana agraeix la tasca als avions francesos

Alguns veïns qüestionen la coordinació de les operacions

“Costarà oblidar-ho, ha estat dantesc”, diu Francesc Ledesma mentre serveix clients al bar La Concòrdia. Els veïns confirmen que diumenge es van viure hores d'infern al poble: fum espès i asfixiant a tot arreu, el nucli envoltat de flames que no se sabia d'on venien, i gent amunt i avall amb mànegues o cisternes, corrent per apagar les espurnes de foc que queien sobre les cases o als patis. I, ràpidament, el poble es va quedar sense llum ni aigua. Dos cotxes es van cremar a tocar de les primeres cases del nucli. Alguns veïns es mostren crítics amb la gestió dels cossos d'emergència. “Es van enviar a Agullana bombers que no sabien ni com es deia el poble, mentre que els bombers de la Jonquera estaven a Besalú”, explica un veí. Critiquen que s'hagi volgut prescindir de l'ajuda de la gent del poble. “Ens van dir: «No volem ningú sense uniforme apagant foc»”, especifica un altre veí, especialment emprenyat. Altres agullanencs, però, ho desmenteixen i consideren que en el marc d'una situació excepcional, els bombers van fer el que podien. Ahir, l'alcalde, Alfons Quera, va dir que entén l'emprenyada d'alguns veïns, però també que ja hi haurà temps per valorar amb calma l'organització de tot plegat i que no era el moment perquè encara hi ha bombers lluitant contra el foc al poble.

Hi ha un aspecte sobre el qual tothom coincideix a Agullana: el paper determinant dels avions francesos que dilluns al matí, i encara ahir, van intervenir a les muntanyes del voltant i que, segons els veïns, els van salvar i van evitar m problemes més greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ