Societat

Lluita contra rellotge per aturar el foc al País Valencià

Més de 1.100 efectius terrestres i 20 mitjans aeris treballen per apagar les flames de Cortes de Pallars i Andilla, que ja han cremat unes 50.000 hectàrees

Tot apunta que la causa més probable del foc que crema sense control és una imprudència

Lluita contra rellotge per aturar el foc que ja ha calcinat unes 50.000 hectàrees de diversos municipis al País Valencià. Aquest diumenge, més de 1.100 efectius terrestres i una vintena de mitjans aeris continuen treballant per intentar frenar l'avançament dels incendis que cremen sense control. El foc va començar a Cortes de Pallars i afecta una dotzena de municipis, mentre el foc d'Andilla amenaça ara el parc natural de la serra de la Calderona. Més d'un miler de persones han hagut de ser evacuades.

Les flames de l'incendi més important afecten els municipis de Corts de Pallars, Dosaigües, Macastre, Iàtova, Montroi, Real, Torís, Alboraig, Tous, Llombai, Catadau i Carlet. Hi ha 900 desallotjats per aquest foc, tot i que els veïns de la urbanització Real de Montroi ja han pogut tornar a casa seva. Pel que fa a l'incendi d'Andilla, s'han hagut de desallotjar de manera preventiva els municipis de Gatova i Marines Vell, segons el Centre de Coordinació d'Emergències.

En relació a l'incendi d'Andilla, hi ha uns 200 desallotjats.Els focs continuen sense control i el vent, la poca humitat i les altes temperatures dificulten molt les tasques d'extinció de les flames. Més de 1.100 efectius terrestres i una vintena de mitjans aeris continuen treballant en l'extinció de les flames. També, dos avions de vigilància i atac dels Bombers de la Generalitat estan destinats a col·laborar en les tasques d'extinció dels incendis.

De fet, la columna de fum ocasionada pels focs és tan gran que la cendra ha arribat fins a la ciutat de València i alguns punts de Catalunya, com les Terres de l'Ebre.

Els dos detinguts en relació amb l'incendi que va començar a Corts del Pallàs han comparegut aquest dissabte davant la titular del jutjat número 3 de Requena. Es tracta de dos operaris que estaven instal·lant unes plaques solars en una casa i haurien comès una negligència. Després de la compareixença, la magistrada ha acordat la llibertat provisional sense mesures cautelars. Tot i això, han quedat imputats en la causa oberta per l'incendi forestal per imprudència.

El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha apuntat que no es descarta cap hipòtesi en les causes del foc d'Andilla tot i que sembla que s'hauria produït per una negligència en una crema de rolls incontrolada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot