Societat

El foc de l'Anoia, en fase de control

De les dues del migdia fins a les sis de la tarda “és l'hora més crítica” degut a les altes temperatures i la baixa humitat

A Súria s'ha detectat una columna de fum que ja està controloda

L'incendi agrícola i forestal d'Els Prats de Rei (Anoia) continua en fase de control després d'haver cremat gairebé 1.000 hectàrees. El delegat del govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha assenyalat que les hores centrals del dia, de dues a les sis de la tarda, “són les més crítiques” degut a que les altes temperatures i la baixa humitat podrien revifar les flames i provocar un altre incendi. De fet, aquesta situació ja s'ha donat aquest migdia a la zona de les Malloles, punt proper a l'inici del foc, però ha estat extingit amb èxit. D'altra banda, a Súria (Bages) s'ha detectat una columna de fum. Tres dotacions terrestres i dues d'aèries s'han desplaçat al lloc i sembla que ja s'ha pogut controlar.

Moltó ha detallat que la quarantena d'efectius terrestres estaran tot el dia “amatents” i treballant per “preveure i evitar” qualsevol rebrot a la zona del perímetre. Un dels perills més importants que ha explicat Moltó i amb què estan treballant es dóna fora del perímetre que els Bombers ja tenen delimitat. En cas que hi hagués alguna brasa que no s'hagi detectat, d'aquí en podria sorgir una flama que engegués un foc en un camp o al bosc. Del perímetre cremat, un 80% són conreus i el 20% restant és massa forestal. Segons ha explicat Moltó, un cop controlat el conreu, “ja no hi ha més massa per cremar”.

Tot i el rebrot que s'ha produït a la zona de les Malloles aquest migdia, els intensos treballs del cos de Bombers fan esperonar que es pugui donar per controlat l'incendi al final del dia. S'espera una nova compareixença del delegat del govern a les set del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.