Societat

Infraestructures

Contra les barreres, al Parlament

La comitiva antipeatges liderada pel veí d'Anglès Josep Casadellà arriba a Barcelona

La caminada acaba avui a la seu d'Abertis, on volen entregar un dels requeriments que Trànsit està enviant als insubmisos

“Demanem al governque desfaci els convenis [amb Abertis] amb la força amb què els va signar”

Missió acomplerta. Josep Casadellà, l'impulsor de la campanya #novullpagar, arribarà avui a la seu del gegant Abertis i assolirà finalment el destí de la caminada que va iniciar dimarts a Anglès, en protesta pels requeriments que Trànsit ha començat a enviar per saber la identitat dels conductors que s'han negat a pagar els peatges. Casadellà –amb barret, bastó i senyera– va arribar ahir al vespre a Barcelona amb cinc companys de viatge, entre els quals el diputat de SI Toni Strubell, i el grup va voler fer una primera parada al Parlament, on van entregar un dels requeriments. A la Ciutadella, es van reunir amb Xavier Messeguer, que dimecres va iniciar una altra marxa a Torredembarra per sumar-se a la croada contra els peatges.

Tocaven les vuit del vespre quan la caminada liderada per Casadellà va arribar al Parlament. Allà els esperava Messeguer, que va decidir fer el trajecte entre Cervelló i Barcelona en cotxe per poder reunir-se amb els seus companys. Després de les abraçades, van arribar les felicitacions: “Tu sí que els tens ben quadrats, Messeguer!” Un cop junts, els activistes antipeatges es van dirigir a l'entrada del Parlament i van entregar el requeriment als mossos que la custodiaven, que els estaven esperant. “Avui els catalans demanem al nostre govern que desfaci els convenis [amb Abertis] amb el mateix poder i la mateixa força amb què va signar-los”, els va explicar Casadellà. Un cop entregat el document, que els agents van prometre tramitar “pel conducte reglamentari”, el líder de la marxa no va defallir: “És injust que una empresa com Abertis, amb una facturació de 700 milions d'euros, tingui uns beneficis de 600 milions; no hi ha cap empresa que pugui disfrutar d'aquests avantatges i que, fins i tot, tingui al govern cobrant-li els impagaments.”

Cansats i amb nafres als peus, però amb la satisfacció de la feina feta, Casadellà i els seus companys van dirigir-se a la plaça Catalunya, en espera que algun bon samarità s'animés a proporcionar-los un lloc on dormir, ja que no porten ni un cèntim a sobre. Ahir, la ruta va començar a Mataró, després de passar la nit a casa d'un doctor que els va fer uns massatges i els va curar les nafres. “Ell és potser qui ens ha permès arribar fins aquí”, va afirmar Casadellà. Les mostres de suport han sigut constants, tant a les xarxes socials com a l'N-II, on els clàxons no han parat de sonar per acompanyar la marxa. “Amb algunes persones n'hi ha per treure's el barret; l'Arnau, que camina amb una crossa perquè té una deficiència física, se'ns ha afegit a Calella i ens ha acompanyat de Canet fins a Arenys fent el màxim esforç”, recordava el líder de la marxa.

La caminada finalitzarà avui a la seu d'Abertis i, allà, la intenció de Casadellà és fer entrega també del requeriment. “No comptem que ens vulgui rebre ningú”, augurava. Paral·lelament a l'acte simbòlic protagonitzat per aquest veí d'Anglès, ahir SI va presentar al registre del Parlament una proposició de llei de supressió dels peatges d'autopista, en què es preveu l'extinció de totes les concessions actuals perquè la construcció d'aquestes carreteres ja ha estat amortitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona