Societat

societat

El padró de Santa Coloma de Farners es pot consultar en línia

Els historiadors i particulars en general de Santa Coloma de Farners que vulguin indagar en l'arbre genealògic familiar tenen a partir d'ara més facilitats, ja que l'Arxiu Comarcal ha posat a l'abast dels ciutadans els padrons a internet.

La recerca s'ha de fer a través de la Xarxa d'Arxius Comarcals (XAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (http://cultura.gencat.cat/arxius/acse), a l'enllaç Arxius en línia. En concret, ja es poden consultar els padrons dels anys 1838 fins al 1945.

Els padrons són molt consultats per les persones que estudien els seus orígens familiars i també constitueixen una font summament interessant per conèixer l'evolució demogràfica d'una població. A més dels noms dels familiars de cada casa, faciliten informació sobre les relacions de parentiu entre els membres d'una família (avis, pares, germans), l'ofici, l'edat, la població d'origen i els anys de residència a la població. Aquesta documentació de Santa Coloma de Farners, que s'afegeix a la que ja s'havia posat en línia a finals del 2011 i principis del 2012, ha estat possible digitalitzar-la arran d'un conveni signat entre el Departament de Cultura i l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies (mormons) per tractar documentació de tots els arxius comarcals (sobretot padrons, quintes i documentació sobre eleccions). Pel que fa a l'Arxiu Comarcal de la Selva, la digitalització es va portar a terme entre el gener i el juny de 2010 i se centrà en la documentació dels ajuntaments de Santa Coloma de Farners, Sant Miquel de Cladells, Breda, Massanes, Osor i Vidreres. L'acord entre les dues institucions ha permès també digitalitzar alguns llibres de testaments del fons notarial del districte de Santa Coloma de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona