Societat

La contraportada

Mancomunar a l'estiu

Tres pobles del Gironès, Cervià, Sant Jordi Desvalls i Viladasens, i dos del Baix Empordà, Colomers i Vilopriu, organitzen un únic casal per estalviar

Els dies solts de juny i de setembre, a Viladasens; el mes de juliol, a Sant Jordi Desvalls, i el d'agost, a Cervià de Ter. I dos dies a la setmana, a la piscina de Vilopriu. És el que faran els nens i adolescents dels cinc pobles –tots cinc– aquest estiu. Per tal d'estalviar, ampliar el ventall d'activitats i poder-les dividir per grups d'edat, tres pobles del Gironès i dos del Baix Empordà organitzaran aquest estiu per primera vegada un únic casal. I només hi veuen avantatges.

L'impulsor de la iniciativa és l'associació Anem de Lleure, de Sant Jordi. “La intenció és fer esforços entre tots i mancomunar serveis. Els nens dels diferents pobles es coneixeran i s'estalviaran recursos”, destaca la regidora d'Ensenyament de Cervià de Ter, Montse Quesada. La regidora ha rebut l'aprovació dels pares i mares del poble per a la nova iniciativa. “Ells [pares i mares] veuen que es farà el casal i, entre tots, farem un casal més gran.”

Una de les gràcies és que les activitats es podran fer en funció de les edats i no hi haurà tanta diferència com hi havia ara en algun poble. Un dels organitzadors d'aquest casal de municipis a la vora del Ter, Adrià Aguayde, explica que a més prepararan un casal jove per a alumnes d'ESO que ja no comparteixen tantes coses amb els més petits. Les inscripcions perquè els nens i adolescents puguin anar al casal es faran el dissabte 12.

Fins ara, els casals dels pobles, per separat, reunien una vintena de participants, a tot estirar. Ara aquest casal unificat podria tenir una quarantena de membres. “De vegades ens trobàvem que no teníem prou gent per a les activitats i vam estudiar quina activitat oferia cada poble”, explica Alícia Herrero, regidora de Cultura i Joventut de Sant Jordi Desvalls. A Cervià, per exemple, hi haurà moviment a la sala polivalent de Can Geli, i a Sant Jordi, al local polivalent. A l'hora de remullar-se, tots aniran a Vilopriu. Quesada, la regidora de Cervià, també explica que hi haurà un casal en anglès al matí durant cinc setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona