Societat

Berguedà

Recoder anuncia que es podrà circular a 120 km/h per tota la carretera C-16

Actualment, a la majoria dels 33,7 quilòmetres del tram entre Sant Fruitós de Bages i Berga es va a 100 km/h

La modificació es durà a terme al juny

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va anunciar ahir a Berga que homogeneïtzarà la velocitat màxima a 120 km/h en el tram de la C-16 entre Sant Fruitós de Bages i Berga. Amb aquest canvi, s'igualen les característiques d'aquest tram a les que hi ha entre Terrassa i Manresa. Actualment, pels 33,7 km que separen Sant Fruitós de Bages i Berga es pot circular a 100 km/h i només es pot arribar als 120 km/h en dos extrems de la via.

Pel president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, amb l'homogeneïtzació s'ha escoltat el territori, que alertava que “les diverses velocitats d'aquest tram despistaven el conductor”. Des del territori no s'entenia per què no es podia augmentar la velocitat a 120 km/h quan sí que es pot arribar a aquesta velocitat en el tram entre Terrassa i Manresa, on “hi ha revolts més pronunciats”.

Recoder admetia que la demanda d'incrementar la velocitat en aquest tram “era un planejament repetit que havien fet els alcaldes del Berguedà, que no entenien que en aquest tram la velocitat fos variable”. Finalment, la decisió s'ha pres després d'analitzar l'estudi de velocitats elaborat per la societat concessionària Cedinsa Llobregat, segons la qual és viable tècnicament circular a 120 km/h pel tram de la C-16 entre San Fruitós de Bages i Berga. Tanmateix, existiran tres zones recomanades a 80 i a 100 km/h: una serà la dels túnels de Casserres, on se seguirà aconsellant circular a 80 km/h, i en dos trams més on hi ha un traçat sinuós es recomanarà no excedir els 100 km/h.

Aquesta mesura s'aplicarà al juny i requereix l'adequació de la senyalització vertical en el tronc i els ramals de la C-16, entre Sant Fruitós de Bages i Berga.

LA FRASE

Les diverses velocitats d'aquest tram de la C-16 despistaven el conductor
Sergi Roca
President del consell comarcal

Pels túnels de Vallvidrera, a 110 km/h

A partir del juny, un cop s'hagi canviat la senyalització vertical, es podrà circular a 120 km/h per la C-16 en el tram entre Sant Fruitós de Bages i Berga. Només hi haurà una excepció, el tram dels túnels de Vallvidrera, on per les seves característiques se seguirà limitant la velocitat a 110 km/h, segons va anunciar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona