Societat

Moren dos submarinistes a Palamós i al Port de la Selva

Salvament marítim no ha pogut fer res per la vida dels dos homes

Un d'ells, de 60 anys, feia busseig a pocs metres de la costa, mentre que l'altre, de 41, practicava submarinisme de profunditat a dues milles del litoral

Dos submarinistes han perdut la vida aquest dimecres al matí a la Costa Brava. El primer decés s'ha produït a dos quarts de dotze al Port de la Selva, a l'Alt Empordà, on un home de 60 anys ha mort mentre feia busseig amb ampolla a una vintena de metres de la costa. Segons han explicat fonts de la Direcció General de Protecció Civil, l'home ha mort a causa d'una parada cardiorespiratòria. L'home anava a bord d'un vaixell i els seus acompanyants han avisat Salvament marítim. En el moment de l'avís, l'home ja havia mort.

Un segon cas a Palamós

Poc després, a la una de la tarda, un segon submarinista ha perdut la vida a Palamós, al Baix Empordà. L'home, de 41 anys, anava a bord de l'embarcació Arrakis, acompanyat de tres submarinistes més. La tripulació ha alertat Salvament marítim perquè un dels submarinistes no es trobava bé.

Un cop rebut l'avís, Salvament marítim ha activat el vaixell Sirius, amb seu al port de Palamós, per anar a assistir l'home. Al port s'han activat dos unitats del SEM, dues de Bombers i quatre patrulles de Mossos d'Esquadra.

Mentrestant, l'embarcació que transportava el submarinista ha fet marxa enrere per retornar al port de Palamós. El vaixell de Salvament marítim ha recollit els altres tres submarinistes, però el quart submarinista ja havia mort. La mateixa embarcació Arrakis, on anava l'home, l'ha portat fins al port.

Els fets han passat a dues milles de la costa. Els bussos practicaven submarinisme de profunditat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.