Societat

Un llamp deixa sense subministrament elèctric més de 10.000 abonats a l'Anoia

Un helicòpter arrenca un cable de mitja tensió a la C-14 i 650 clients de l'Alt Urgell es queden sense llum

Tècnics de la companyia treballen per connectar a altres estacions els abonats que es nodrien del transformador afectat

Un llamp ha deixat sense subministrament elèctric 10.252 abonats de l'Anoia després de cremar una subestació de La Torre de Claramunt que dóna servei a la comarca, segons Fecsa-Endesa. La incidència ha començat poc després d'un quart de cinc de la tarda i el nombre d'abonats afectats s'ha anat reduint fins aproximadament 9.000. Tècnics de la companyia treballen per connectar a altres estacions els abonats que es nodrien del transformador afectat. D'altra banda, a Ribera d'Urgellet (Alt Urgell), un helicòpter ha arrencat un cable de mitja tensió que ha quedat estès a la C-14 i ha arribat a deixar sense llum 650 abonats a l'Alt Urgell, dels quals ja només en queden 35 que cap a les vuit ja hauran recuperat el servei.

La incidència a l'Anoia ha començat a tres quarts de cinc de la tarda aproximadament i ha afectat la Torre de Claramunt, Capellades, Mediona, Carme, Sant Quintí de Mediona, Cabrera, Piera, la Llacuna i Santa Maria Miralles. L'avaria ha deixat fins a 10.252 afectats sense subministrament elèctric, tot i que aviat s'ha pogut reduir a uns 9.300. Segons la companyia, els abonats que rebien servei del transformador afectat recuperaran la llum quan es puguin connectar a altres tres transformadors de la zona. Els Bombers de la Generalitat han traslladat set dotacions per apagar el foc de la subestació.

Pel que fa a l'Alt Urgell, un helicòpter ha arrencat els cables de mitja tensió a la C-14, al seu pas per Ribera d'Urgellet, on s'ha de donar pas alternatiu, segons el Servei Català de Trànsit. En concret, han resultat afectats els municipis de Fígols i Alinyà, Les Valls d'Aguilar, Ribera d'Urgellet, Xoriguera i Montferrer i Castellbò. Fins a 650 clients s'han quedat sense llum, però al voltant d'un quart de set de la tarda només en quedaven 35 i la companyia Fecsa-Endesa preveu que a les vuit del vespre l'avaria hagi quedat del tot resolta.

D'altra banda, una tempesta elèctrica ha deixat 1.035 abonats sense subministrament a la Conca de Barberà, segons Fecsa-Endesa. Un llamp ha afectat la infraestructura elèctrica a les 12.06 hores del matí i ha fet saltar el sistema de protecció, de manera que ha caigut el corrent. Al voltant de els tres de la tarda l'avaria ha quedat resolta.

La tempesta elèctrica que ha causat l'avaria ha anat acompanyada de calamarsa i pluja intensa a la comarca, que ha obligat a activar el pla Inuncat en fase d'alerta. La pedregada també ha causat dos accidents a l'AP-2, que s'ha hagut de tallar però ja s'ha reobert al trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES