Societat

Arrenca la segona fase de l'operació sortida, la més conflictiva a la carretera

L'horari en què es preveu més mobilitat en aquesta segona sortida és avui dijous de cinc a nou i divendres d'onze a tres

Des que va començar la Setmana Santa hi ha hagut quatre accidents mortals amb quatre morts i un ferit lleu

Aquest dijous a les tres de la tarda arrenca la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, que durarà fins dilluns a les dotze de la nit. El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la divisió de trànsit dels Mossos d'Esquadra, ha posat en marxa el dispositiu especial de trànsit ja que la segona fase és la que presenta més problemes de mobilitat.

L'any passat, en aquesta segona fase van mobilitzar-se 352.083 vehicles de l'àrea metropolitana i van retornar un total de 605.018 vehicles. Des que va començar la Setmana Santa, divendres passat, la xarxa viària interurbana catalana ha registrat quatre accidents mortals amb quatre morts i un ferit lleu.

Per tant, la d'avui és la fase que presenta més problemes de mobilitat perquè la majoria de moviments són d'oci. Durant la Setmana Santa 2011 van mobilitzar-se 352.083 vehicles des de Barcelona i la seva àrea d'influència. A més, en aquesta segona fase hi haurà l'operació retorn de Setmana Santa al llarg de la tarda de diumenge i tot el dilluns. L'any passat van retornar un total de 605.018 vehicles.

Segons el Servei Català de Trànsit, la distribució geogràfica dels desplaçaments serà sobretot cap a les zones de platja, com la Costa Daurada i la Costa Brava, cosa que afectarà els corredors viaris costaners. Tot i això, les darreres nevades mantindran diverses estacions d'esquí obertes de manera que la destinació de muntanya també pot registrar afluència.

D'altra banda, ateses les previsions meteorològiques de pluja pels propers dies, Trànsit recomana molta prudència en la conducció, reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre vehicles.

L'SCT reconeix que la xarxa viària té una capacitat insuficient per absorbir el volum de circulació en determinats punts i carreteres, i per tant remarca que es registraran congestions en operacions especials. L'horari en què es preveu més mobilitat en aquesta segona sortida és dijous de cinc a nou i divendres d'onze a tres. Pel que fa al retorn, diumenge de quatre a onze de la nit i dilluns d'onze a onze.

Les vies i trams que concentraran més mobilitat durant l'operació sortida seran l'AP-7 a la Roca del Vallès, la C-16 de Cercs a Guardiola de Berguedà, l'N-145 de la Seu d'Urgell a Andorra, i l'N-340 de l'Arboç a Coma-ruga pel Vendrell. Durant l'operació retorn, les vies més complicades seran l'A-2 de Tàrrega a Esparreguera pel Bruc, l'AP-7 de Sant Celoni a la Roca del Vallès i del Vendrell al Papiol per Vilafranca i Martorell, la C-31 de Platja d'Aro a Palamós per Calonge, l'N-340 de roda de Barà al Vendrell per Torredembarra i Creixell i la C-14 a Organyà.

L'N-340 va concentrar el 60% de les retenc ions de l'operació sortida de la segona fase de la Setmana Santa de l'any passat, i a la tornada l'AP-7 i l'A-2 van aglutinar el 50% de les congestions registrades. L'N-340 el 10%.

Uns 2.000 mossos desplegats

Per la gestió i el control de la mobilitat durant aquesta setmana Setmana, l'SCT ha instal·lat 15 equips de senyalització i actuació amb 90 operaris, 15 camions plataforma d'instal·lació i 16 vehicles lleugers de senyalització vertical, 14 tècnics de gestió i informació, tres mitjans aeris i quatre equips mòbils d'informació viària de l'SCT.

A partir de la una de dijous i fins la mitjanit de dilluns, un total de 1.957 agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària catalana. En concret, cada dia hi haurà 400 efectius dels Mossos que s 'encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit. La policia preveu establir, en les vies de màxima mobilitat i vies secundàries, un total de 1.467 controls. 491 seran d'alcoholèmia i drogues, 431 de revisió del casc i el cinturó, 283 en relació amb transports i 262 de control de la velocitat excessiva o inadequada.

Des que va començar la Setmana Santa el passat divendres 30 de març a les 15 h la xarxa viària interurbana catalana ha registrat 4 accidents mortals amb 4 morts i 1 ferit lleu.

A més, a través de les dades històriques de sinistralitat de l'SCT i, en concret, de la Setmana Santa, es pot determinar que els dies amb accidents de més gravetat es concentren el cap de setmana de l'operació sortida de la primera fase i el diumenge i el dilluns de retorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona