Societat

Les pluges s'allargaran fins dissabte

No s'esperen precipitacions durant el diumenge i el dilluns de Pasqua i el sol guanyarà terreny

Begues recull el ruixat més destacat de les darreres hores que va deixar fins a 4 litres minut

Les pluges d'aquesta setmana s'allargaran fins dissabte, quan la borrasca situada al centre de la Península Ibèrica es començarà a debilitar, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. El dijous el cel estarà cobert o molt ennuvolat i fins al migdia s'esperen ruixats dispersos al terç oest i a partir de llavors a la meitat oest de territori especialment en punts de muntanya. Puntualment seran d'intensitat forta i aniran acompanyats de tempesta. La cota de neu voltarà els 1.700 metres i les temperatures continuaran igual.

L'endemà, divendres els núvols seguiran presents i creixeran als punts de muntanya sobretot a la meitat oest, i al final de la jornada es trencaran a l'oest i el sud del territori. Fins al migdia, s'esperen ruixats dispersos i més probables a la meitat sud del litoral i al terç oest. A partir de llavors, les precipitacions guanyaran terreny a la meitat oest i augmentaran d'intensitat amb possibilitat de tempesta. La cota de neu pot baixar fins als 1.400 metres.

El dissabte es preveu l'obertura de clarianes durant el transcurs de la jornada de sud a nord, tot i que encara poden haver-hi ruixats a la meitat nord. L'endemà, Diumenge de Pasqua, no plourà i les temperatures pujaran, mentre que el Dilluns de Pasqua s'acabarà imposant el sol, tot i que poden formar intervals de núvols baixos al litoral nord i central. Les temperatures es mantindran o inclús poden pujar.

Més de 100 litres a Begues i prop de 50 a Barcelona

Les pluges de les darreres hores han deixat fins a 104 litres a Begues (Baix Llobregat), en un ruixat molt intens que va deixar fins a 34,6 litres en 30 minuts i 4 litres en un minut, segons les dades recollides pel SMC fins a les dotze del migdia. En els diferents observatoris de Barcelona s'han recollit entre 40 i 50 litres per metre quadrat, amb 47,9 litres a l'Observatori Fabra, 46,5 al Raval i 41,8 a la Zona Universitària.

Altres quantitats destacades han estat els 44,9 litres al Prat de Llobregat, els 44 a Viladrau (Osona), 42,5 litres a Badalona; 40,7 litres al Vendrell (Baix Penedès), 33,6 a Oliana (Alt Urgell) i 31,6 a Torredembarra (Tarragonès), entre d'altres



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Canvi del model d’atenció als infants en risc social a Rubí

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona