Societat

Una nova batuda a França deté deu persones acusades de terrorisme jihadista

Els presumptes terroristes han participat en camps d'entrenament integrista o estaven a punt de fer-ho al Pakistan i a Afganistan

Els arrestos han tingut lloc a Marsella, Valence, Carpentras, Pau, Roubaix i Trappes

Una desena de presumptes terroristes jihadistes han estat detinguts a diversos punts de França, concretament, a Marsella, Valence, Carpentras, Pau, Roubaix i Trappes. Segons l'emissora de ràdio France Info, els arrestats han participat en camps d'entrenament integrista, o estan a punt de fer-ho, al Pakistan i a l'Afganistan.

L'operació policial, supervisada per la Fiscalia antiterrorista de París i sobre la base d'informacions dels serveis secrets de França, ha començat a les sis del matí i els registres han durat dues hores. El ministeri d'Interior ha justificat la batuda policial apel·lant als crims de Tolosa, perpetrats per Mohamed Merah -mort durant l'intent de detenció el passat dia 22- i reivindicats per l'organització terrorista jihadista Al Qaida.

Per altra banda, ahir, 13 dels 17 detinguts com a presumptes membres del grup islamista Forsane Alizza, arrestats també a França el divendres passat, van presentar-se davant del jutge, acusats de terroristes. Segons els investigadors del cas, les persones presumptament vinculades a l'organització jihadista, entre les quals hi ha el líder, conegut com L'Emir, preparaven accions violentes a França, com el segrest d'Albert Lévy, el jutge al càrrec de la instrucció del cas d'un membre de l'organització radical, i a més, jueu.

Les dues batudes policials antiterroristes no s'han escapat d'entrar en campanya electoral. El candidat socialista, François Hollande, ha insinuat que són accions que responen als interessos del seu principal rival, el president francès, Nicolas Sarkozy: “El que podia haver-se fet fa uns mesos, ja hauria d'haver-se fet”.

Per la seva banda, Sarkozy vol ser identificat amb la norma “tolerància 0” i, en una entrevista en motiu de la seva campanya per a la reelecció, ha anunciat que en les properes setmanes es produiran noves operacions policials contra el terrorisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona

Darrera fase per retirar els bloc de formigó de l’antiga Bosser

SABADELL
ADMINISTRACIONS

La ciutadania podrà fiscalitzar per primer cop la feina del govern de Pineda

PINEDA DE MAR
societat

Absolt l’acusat que s’enfrontava a 6 anys de presó per violar una dona

Olot
tradicions

600 anys de gegants al Museu Etnològic

Barcelona
PALAFRUGELL

Creen una comissió tècnica per redactar l’ordenança d’estalvi d’aigua

PALAFRUGELL