Societat

El port de la selva

Èxit pels espàrrecs

La IV Fira de l'Espàrrec del Port de la Selva, que va tenir lloc aquest cap de setmana, va incloure una innovació: un tiquet amb què s'oferien cinc vals per poder degustar productes especials relacionats amb els espàrrecs. La nova proposta va tenir èxit, ja que es van fer unes 3.500 degustacions, que els comerciants van poder oferir a part dels productes que es venien sense el tiquet.El dissabte, a partir de les 15h es va donar el tret de sortida amb el concurs de caçar espàrrecs amb sis participants, que varen recollir entre 1 i 3 Kg. També es va valorar l'espàrrec més curiós, un espàrrec amb dos caps que va guanyar un premi a la seva categoria, el nen Nil Noguera.Tot seguit, es va procedir a inaugurar l'itinerari de JV Foix i l'exposició Les representacions del Cafè de la Marina de J.M de Sagarra homenatjant així els dos lletrats que varen fer llargues estades al municipi i que els va inspirar per a la seva obra, recordant els seus 25 i 50è aniversari de la seva mort, respectivament. En el Cafè de la Marina, escenari on es va portar a terme la segona exposició, en el moment inaugural es va portar a terme, per part de la companyia de teatre local amateur, La Companyia d'en Luard, una lectura dramatitzada d'uns actes de l'obra de Sagarra. Va acollir a molta gent, unes dues-centes persones que varen gaudir d'aquest acte i tot seguit, un pica pica de truita d'espàrrec i de botifarra d'ou amb espàrrecs.Per acabar la jornada festiva, els nens i nenes varen poder veure a Pais de Xauxa a la sala del ball, amb l'espectacle Mercat de Primavera.El dia pròpiament de la fira local de comerciants, entitats i associacions, el diumenge, el temps no va acompanyar amb un sol radiant. Més aviat el dia es va mantenir tapat de núvols i boira baixa, fins a la tarda, que va entrar la tramuntana i va obligar a desmuntar algunes de les parades una hora abans de la prevista per l'organització. Tot i això l'afluència de gent va ser molt nombrosa. Totes les activitats es varen poder portar a terme sobre previsió, el conferenciant Jaume Fàbrega va fer mostra dels seus coneixements gastronòmics sobre l'espàrrec boscà i fou una molt interessant aportació pels oients. El gegant i les havaneres, amb el típic cremat, varen tancar, animosament, la festa.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.