Societat

L'Alta Cerdanya i el Capcir a la Generalitat

El batlle de Font-romeu ha estat rebut pel secretari del govern Germà Gordó

“La Generalitat en acolliria en el cas d'arribar a la independència” afirma Demelin

“Si els pobles sota administració francesa volen reincorporar-se a Catalunya serà un just retorn als orígens”, això és el que el batlle de Font-romeu Jean-Louis Demelin ha destacat de la conversa mantinguda amb el secretari del govern català Germà Gordó al Palau de la Generalitat de Barcelona. En aquesta reunió Demelin estava acompanyat pel representant al Consell General dels Pirineus Orientals (equivalent a la Diputació) per l'Alta Cerdanya i el Capcir el batlle de Font-rabiosa Pierre Bataille de CDC i pel president convergent a Catalunya Nord Jordi Vera.

Suport a l'ANC

En la reunió s'ha evocat la creació d'una associació d'alcaldes de tota la Cerdanya, al marge dels estats espanyol i francès, “sota els auspicis i inaugurada pel president de la Generalitat”. El batlle de Font-romeu explica que “no hem evocat les dificultats administratives” que una iniciativa com aquesta pot comportar amb les autoritats estatals respectives. Demelin creu que, de manera implícita, de l'entrevista en surt que “la Generalitat està disposada a acollir el pobles nord-catalans que ho desitgin en cas d'arribar a la independència”. El batlle de Font-romeu afirma que dóna suport a l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) i al moviment per la independència. “He estat convidat per representants de l'ANC a Cerdanya a l'acte de dissabte al Palau de sant Jordi, no hi podré ser tot i estar-hi totalment d'acord”, explica després de la reunió al Palau de la Generalitat.

Acompanyat per CDC

La trobada amb Presidència ha estat organitzada per CDC de la Catalunya Nord. El seu president, Jordi Vera, creu que “així es demostra que sem un partit útil per als qui volen acostar-se a la Catalunya sud”. Tot i valorant els aspectes simbòlics de la trobada, “el que ens interessa és el seu aspecte pragmàtic i concret”, destaca Vera. Per CDC “a partir d'ara caldrà tenir en compte l'especificitat de l'Alta Cerdanya i el Capcir en els projectes de l'Eurodistricte i l'Euroregió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona