Societat

SOCIETAT

Alcalde sense majoria per primer cop en vint-i-un anys

El batlle de Canet d'Adri manté l'energia i treballa a l'Ajuntament amb tres regidors de set

Jaume Frigolé destaca la bona entesa amb l'Alarmat

Pendent que s'acabi del tot –es va començar a construir el 2002–, el pavelló de Canet d'Adri dóna servei als nuclis del municipi. A Montcal o a Montbò quan, han de fer alguna activitat a l'aire lliure, sempre fan una advertència. “En cas de pluja, es farà al pavelló [de Canet]”. Això satisfà l'alcalde de Canet, Jaume Frigolé. “Això és tenir sempre un roc a la faixa”, diu. Frigolé, que està jubilat, va accedir a l'alcaldia d'aquest poble de la vall de Llémena després dels comicis del 26 de maig del 1991. I no se n'ha mogut.

Frigolé, antic constructor, és nascut a Canet i està satisfet d'haver contribuït a diverses millores. Entre altres obres, assenyala que s'ha aconseguit que aigua potable arribi al nucli urbà i al 90 per cent de les masies que hi estan disseminades.

A l'alcalde convergent de Canet (de 630 habitants), tampoc no li cauen els anells en reconèixer l'ajut d'altres institucions. Per arreglar l'Ajuntament, va anar molt bé l'ajut del pla de Zapatero. En els últims anys, la carretera d'accés a Canet la va reparar la Diputació, que recentment l'ha reasfaltada. “S'han de dir les coses tal com són i si ens ho van donar, ens ho van donar”, diu l'alcalde.

“No hi ha cap problema”

Frigolé ha començat el sisè mandat i, per primer cop, no té majoria absoluta –l'any passat només li van faltar dos vots–. Manté l'energia, tot i que té els mateixos que Independents per Canet (3), i el grup d'Afectats del Llémena al Revardit per la MAT (Alarmat) en té un. Frigolé aprova les coses amb el suport de l'Alarmat. “Hi ha una bona entesa amb Alarmat i no hi ha cap problema”, afirma.

Frigolé és un dels alcaldes gironins incombustibles. Fa 21 anys que és la màxima autoritat del poble –abans n'havia estat vuit a l'oposició– i, en dues eleccions (el 1995 i el 1999), va ser l'única llista. Altres il·lustres són Narcís Dausedas (Palau-saverdera) i Pere Moradell (Torroella de Fluvià), alcaldes des del 1979, i Xavier Soy (Bescanó) i Jaume Homs (Navata), que ho són des del 1987.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona