la contra

Tres per vint-i-cinc

El Club Esportiu Sant Esteve d'en Bas ha celebrat el seu setanta-cinquè aniversari

Segurament, els noms d'Emili Salavedra, Josep Puigvert i Josep Badosa no els diran res. Però aquests homes i els dos-cents socis que van aconseguir engrescar van ser fonamentals per a la refundació, el 1951, del Club Esportiu Sant Esteve d'en Bas, a la Vall d'en Bas, que havia nascut l'any 1934. D'això en fa setanta-cinc anys i, tal com pertoca en aquests casos, la gent del club actual ho ha recordat i ho ha celebrat.

Els camps de cal Ferrer de can Trona es van convertir, el 1934, en el primer terreny de joc de l'En Bas –nom amb què s'anomena popularment el club–. Aquest camp, però, només va durar una temporada perquè el club es va traslladar a un nou terreny del mas Brugada. El famós aiguat de l'any 1940 va arrasar el camp, i se'n va construir un altre al mas Torrons. La mala sort va voler que el dia de la inauguració, el 30 de setembre de l'any 1942, un altre aiguat malmetés aquell nou terreny de joc. El camp actual es va fer, el 1951, en uns terrenys propers a l'estació cedits per la casa Desprat. Tres anys més tard es feien els vestidors i, l'any 1960, es van construir les grades actuals, amb les instal·lacions del club a sota d'aquestes.

Setanta-cinc anys d'història donen per a molts fets. Un dels refundadors, Emili Salavedra, recorda especialment que ells van provocar que la Unió Esportiva Olot canviés el camp vell de l'estació per l'actual estadi. Segons ell, van anar-hi a guanyar per tres gols a quatre i allò va provocar un daltabaix a l'equip de la capital i una revolució que va culminar en el nou camp del Pla de Baix. Per l'En Bas hi han passat jugadors com Miquel Soler, a l'etapa infantil, i l'actual directiu del Barça Joan Boix.

La celebració, diumenge passat, va consistir en dos partits de futbol, una missa concelebrada per mossèn Riera, exjudador del club, un dinar amb més de 400 persones i, entre altres actes, la inauguració d'una exposició retrospectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS