Societat

Els camions no poden creuar la frontera a França fins a mitjanit per la neu

Les carreteres d'accés, l'AP-7 i la N-II, estan tancades per la neu que ha caigut a la zona

Les carreteres d'accés a França des de Catalunya, l'AP-7 i la N-II, estan tancades al trànsit de camions fins a mitjanit a petició del govern francès, per la neu que ha caigut a la zona, segons que ha informat a Efe el Servei Català de Trànsit (SCT). La neu cau de forma intensa aquest diumenge a la tarda en aquesta zona de l'Alt Empordà i això dificulta la circulació.

Les mateixes fonts han assenyalat que la petició s'ha fet a causa de la nevada caiguda aquesta tarda al municipi del Pertús, i que els camions estan aturats en aparcaments de la zona de La Jonquera (Alt Empordà).

Des de l'SCT han indicat que a més d'aquestes vies principals també s'han tancat al trànsit pesat altres vies secundàries d'accés a França, i que la Direcció General de Trànsit està avisada per tal que informi els camions sobre aquesta incidència.

En relació amb la neu, també han assenyalat que a la C-16 s'ha tancat el pas pel túnel del Cadí (Cerdanya) durant gairebé dues hores, en els dos sentits, el que ha provocat dificultats en el trànsit.

El Servei Català de Trànsit ha explicat que el tancament s'ha fet per netejar la calçada de neu i que fins a les 17:00 hores no s'ha pogut circular amb normalitat en els dos sentits.

Respecte a l'estat de les carreteres, l'SCT ha recordat que és obligatori l'ús de cadenes per circular en cinc carreteres, a la C-28, al Port de la Bonaigua i des d'aquest punt fins a València d'Aneu (Val d'Aran).

També cal usar cadenes a la C-142b, en els accessos a Beret; a la L504, de Llavorsí a Tavascán; a la L510, entre Tirvia i Àreu, i al Túnel de Vielha, on està restringit a més el pas de camions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS