Societat

La cota de neu baixa arran de mar la vigília que entri l'onada de fred nòrdic

L'avís de nevada es desplaça de la Catalunya central i sud al prelitoral i costa barcelonina i gironina

La temperatura cau en picat de demà a diumenge

Les pluges febles i moderades amb què es va aixecar el dia ahir es van anar convertint en neu a partir de la posta. A mesura que avançava el vespre i la nit la cota de neu baixava cap als 400 i 200 metres des de la Selva i la Catalunya Central cap al Vallès i, durant la matinada, la possibilitat de nevada quedava restringida al centre i al litoral i prelitoral sud del país, fins a l'Anoia, la Conca de Barberà i la primera línia de mar amb avís no habitual de risc alt de neu també al Tarragonès, al Penedès i al Garraf. Les previsions apuntaven a gruixos superiors als 5 cm només en alçades de 500 o més metres fins avui.

La nevada es pot mantenir en aquestes àrees fins aquest matí i serà a partir del migdia quan el focus de neu es traslladarà cap al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, també arran de mar de manera que l'avís de risc arriba fins al Barcelonès, el Maresme, el Gironès o l'Empordà. El fet que sigui neu seca farà possible que se superin els gruixos de 5 centímetres també a la costa. Tot i que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) no descarta que la matinada que ve es mantingui la nevada al litoral i prelitoral barceloní, el més destacat de demà és l'onada de fred nòrdic que els especialistes veuen '“excepcional” perquè farà “caure en picat” les temperatures fins a tocar fons durant tot el cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.