Societat

Maresme

Ofereixen els terrenys on hi havia l'escola bressol d'Arenys per a la mesquita

La comunitat musulmana no veu malament l'espai, tot i que queda més lluny del centre

Tampoc descarta el lloguer que va provocar queixes veïnals

La proposta del govern arenyenc, CiU i el PP, per resoldre el tema de la mesquita és damunt la taula. Ahir l'alcalde, Estanis Fors (CiU), es va reunir amb la resta de grups municipals per exposar-los l'oferta que vol fer a la comunitat musulmana, que consisteix a cedir els terrenys municipals de la Raureta, on fins ara hi havia l'escola bressol municipal. Amb el trasllat, a principi d'any, de l'equipament educatiu a la zona del Bareu, aquest solar estarà disponible un cop es retirin els mòduls prefabricats de l'escola bressol.

El representant de la comunitat musulmana d'Arenys de Mar, Mustapha Nouar, espera conèixer amb més detall les condicions de la cessió, tant del cost econòmic com dels metres quadrats que té el solar on haurien de construir la mesquita. D'entrada, però, no li sembla malament l'emplaçament, tot i que des de la comunitat hi ha gent que diu que queda massa allunyat del centre del poble.

Els musulmans arenyencs van anunciar abans de l'estiu que buscaven un nou indret per fer les oracions, ja que la mesquita que tenen des de fa anys als baixos d'uns pisos no és prou gran. L'intent de llogar un local al carrer Sant Gabriel va aixecar les queixes dels veïns. El govern en minoria va intentar aprovar una suspensió de llicències per obrir el centre de culte en aquest sector, però des de l'oposició es va tombar.

Tot i la possibilitat de construir un centre de culte a la Raureta, la comunitat musulmana no descarta el lloguer inicial que havien negociat al centre del poble. Els musulmans ho decidiran després de la reunió que tenen pendent amb l'alcalde. En els últims mesos s'han reunit també amb grups de l'oposició per exposar-los les seves inquietuds.

LA FRASE

Volem conèixer abans de res les condicions econòmiques i d'espai per saber què és el que podem edificar
Mustapha Nouar
Portaveu de la comunitat musulmana

La visita al convent de les clarisses

La comunitat musulmana també va visitar el convent de les clarisses d'Arenys aprofitant que l'operació urbanística encara està en l'aire. El propietari, que des de fa temps mira de tancar sense èxit l'acord amb algun operador comercial i a canvi cedir el convent a l'Ajuntament, els va mostrar l'edifici religiós, que el consistori vol convertir en una biblioteca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins