Societat

maresme

La ruta de la sèrie ‘La Riera' només ha durat cinc mesos

L'activitat que volia promocionar la comarca gràcies al ressò de la popular obra de ficció de TV3 es va aturar ‘sine die' al juliol

El nou govern del Consell Comarcal estudia tornar-la a fer

De març a juliol. Aquesta ha estat fins ara la curta vida de la ruta de La Riera, un circuit promocional de la comarca del Maresme que volia aprofitar el ressò de la sèrie de TV3 que té com a escenaris diversos municipis del territori. La iniciativa, venuda a so de bombo i platerets pel Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme, que depèn del Consell Comarcal, es va aturar coincidint amb el descans de la sèrie durant els mesos d'estiu, però mentre que la família Guitart va tornar al setembre a la sobretaula diària, la ruta ja no es va reactivar.

Des del Consorci de Promoció Turística, el nou president, Jaume Borrell (CiU), explica que el contracte inicial amb l'empresa gestora de la proposta, Serhs Tourism, era vigent fins al juliol i que, un cop exhaurit, el nou govern comarcal de CiU i el PP –que va prendre possessió a finals d'aquell mes– va decidir estudiar la viabilitat del projecte. “Han estat uns mesos d'adaptació, tant dels responsables polítics com de l'equip tècnic i volem conèixer a fons l'activitat per veure si és viable”, indica Borrell. En aquest sentit, el president del consorci explica que en l'última etapa de la ruta, la demanda ja no va ser gaire significativa i que l'oferta inicial es va anar modificant a proposta de l'empresa per fer-la més competitiva. Així, alguns dels indrets inclosos en el recorregut es van deixar de visitar i la degustació gastronòmica que pretenia lloar les delícies dels productes autòctons maresmencs es va substituir per un càtering normal.

Reformular l'oferta

Malgrat l'experiència poc satisfactòria, el president de l'ens turístic entén que “la proposta és bona per promocionar amb vista a l'exterior el Maresme”, però insisteix que cal reformular l'oferta “perquè no perdi l'essència amb què va ser creada, que era mostrar els atractius culturals, paisatgístics i gastronòmics de la comarca”. De moment, no hi ha data fixada per tornar a posar en marxa la ruta, que, entre altres indrets, feia parada al cementiri de Sinera i el port d'Arenys de Mar, el passeig marítim de Sant Pol i el restaurant fictici de Can Riera, que s'ubica a la masia de Can Ribot de Mataró. Els fans de la família Guitart s'hauran de conformar, de moment, a gaudir del Maresme des del sofà de casa.

LA XIFRA

5
mesos
, de març a juliol, va durar la ruta de ‘La Riera' per promocionar turísticament la comarca del Maresme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat