Societat

Maresme

Més ‘Fortuna' per al rei

Un grup d'armadors, liderats per una firma d'Arenys de Mar, recupera el veler amb què Joan Carles I va competir en els Jocs Olímpics de Munic 72

Quedarà exposat al Museu Olímpic de Barcelona

La casa reial espanyola no passa un bon moment. El gendre Urdangarin no hi ajuda gaire, i la publicació de les assignacions que rep dels ciutadans ha fet que més d'un s'estiri els cabells, i més en temps de crisi. Però no tot són males notícies per a Joan Carles. I és que un grup d'armadors, liderats per l'empresa arenyenca Varador 2000, van presentar ahir en societat la restauració completa del Fortuna, el veler amb el qual el llavors príncep d'Espanya per la gràcia de Franco va competir en els Jocs Olímpics de Munic, celebrats el 1972.

Es tracta d'un rentat de cara amb tots els ets i uts. És a dir, durant quatre mesos, un grapat de professionals del més alt nivell van treballar incansablement per retornar l'esplendor al veler. Tal com va recalcar David Elias, màxim responsable tècnic de l'obra, “s'ha mirat de reconstruir el Fortuna reposant els materials originals amb què estava fet”. I és que el mateix Elias va reconèixer que el veler els va arribar “en molt mal estat”, a causa de l'abandonament. El cost de tot plegat ha estat de 60.000 euros, finançats pel grup de col·laboradors del projecte. Xiqui Mas, director general de Varador 2000, es va mostrar satisfet per la feina feta. “El veler es mereix tot l'esforç que hi ha hagut al darrere perquè té un alt valor històric.” Mas va explicar que van fer entrega al mateix Joan Carles I del vaixell restaurat en la darrera edició del Saló Nàutic de Barcelona. “Li va fer molta il·lusió”, va recordar l'armador. Ara, el Fortuna quedarà exposat per sempre més amb tota l'esplendor al Museu Olímpic de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona