Societat

La rifa de Reis deixa part de dos tercers premis a la demarcació

El 01457 es reparteix en un estanc de Girona i en una papereria de Blanes, i el 00260 en un bar de Puigcerdà, en una administració de Palafrugell i en una altra de Girona

El primer premi es ven a San Leonardo de Yagüe, a Sòria

Com de costum tothom va encreuar els dits i la il·lusió també hi era, però la fortuna va brillar poc ahir a la demarcació de Girona, on es van esgarrapar part de dos tercers premis de la rifa de Reis, amb els números 01457 i el 00260, que curiosament va ser el més baix del sorteig. Els agraciats que van aconseguir un pessic es van emportar 1.400 euros amb cadascun dels dècims premiats, i 14.000 amb la sèrie. L'atzar, a banda, no es va concentrar en un únic punt geogràfic, sinó que el 01457 s'havia venut a un estanc situat al número 9 del carrer Francesc Ciurana de Girona i a la papereria i regals Laia de Blanes, que també és una delegació de loteria. I, pel que fa al 00260, va ser expedit en un estanc de la plaça Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona, al bar Cris de Puigcerdà i en una administració del carrer Pi i Margall de Palafrugell.

Tot i que la sort es va decantar del seu costat, les celebracions en aquests establiments van ser més aviat escasses i, fins i tot, els negocis de la capital gironina ahir al matí no van obrir al públic, de tal manera que estaven deserts. Els que a la tarda, en canvi, no van dubtar a brindar amb cava van ser els membres de la família que regenten la papereria i regals Laia de Blanes, ubicada a l'avinguda dels Pavos. L'amo, Francisco Cobos Moreno, explicava que, quan va aparèixer el 01457, ni es va adonar que l'havien repartit parcialment ells, i no en van ser conscients fins que uns instants més tard es va presentar a la botiga un client que els va dir: “M'heu donat un premi”.

Cobos també reconeix que tant en la recta final del 2011 com en aquesta entrada al 2012 han tingut la sort a favor, ja que pel sorteig de Nadal van atorgar part d'un cinquè premi, amb el 08128. “En previsió que poguéssim tornar a repartir diners, amb la gent del barri ens vam ajuntar i per la rifa de Reis vam apostar sobretot per un número, però no és l'agraciat”.

El que encara desconeixia era quants dècims havia venut. Tampoc no ho tenia comptabilitzat Alfons Crispí, el responsable del bar Cris de Puigcerdà, que temia que només fos un dels que treu la màquina aleatòriament. “El 20 de desembre vam donar un premi gros de 265.000 euros amb l'Euromillones. Tot plegat és una bona propaganda i la gent potser s'anima més a jugar.”

El primer i el segon premi del sorteig també van passar de llarg l'any passat en les comarques gironines, on només l'Escala va tenir la fortuna de repartir part d'un tercer premi, amb el 01926. L'administració l'Anxova Milionària va vendre 80 dècims, que van deixar una forta pluja de 112.000 euros.

00260
Venut també a:
Alacant, Albacete, Astúries, Àvila, Balears, Barcelona, Guadalajara, la Corunya, Las Palmas, Jaén, Madrid, Ourense, Pontevedra, Saragossa, Sevilla, Terol, València i Zamora.
01457
Venut també a:
Alacant, Àvila, Barcelona, Balears, Burgos, Càceres, Cadis, Castelló, Ceuta, Ciudad Real, Guipúscoa, Huelva, Madrid, Màlaga, Múrcia, Las Palmas, Lugo, Ourense, Pontevedra, Tenerife, Salamanca, Sevilla, València, Biscaia i Zamora.

Tretze milions d'euros a Catalunya

No ha caigut el primer premi a Catalunya, però sí més de 13 milions d'euros en segons i tercers premis. I tot, o la majoria, gràcies al 92225, agraciat amb el segon premi, que va esquitxar Barcelona, Viladecans, l'Hospitalet de Llobregat, Vallirana, Sant Adrià de Besòs, Sant Vicenç dels Horts, Sant Carles de la Ràpita, Maials i Ponts. Catalunya, a més, ha arreplegat un bon pessic provinent de tercers premis, venuts a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, Sant Joan Despí i Reus (el afortunats rebran 5.000 euros per cada euro que hagin jugat). A banda, el primer premi, amb 2 milions d'euros la sèrie, va ser per al 71208, venut a la localitat de Sòria de San Leonardo de Yagüe, de 2.000 habitants. Una bona part dels dècims, però, els van comprar veïns de Huerta del Rey, a Burgos, propers al poble. Malgrat la crisi, les vendes han augmentat un 0,88% a tot l'Estat respecte a l'any passat fins a superar els 717 milions d'euros. Catalunya ha recuperat poc més d'una desena part dels diners invertits, ja que s'han repartit més de 13 milions d'euros del segon premi, el 92225, i se'n van gastar 97,67.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell