Societat

La nit de Cap d'Any acaba amb 72 detinguts a Catalunya

20 dels arrestats són per delictes contra el patrimoni; 16, per violència domèstica; 6, per lesions, i 9, relacionats amb la celebració

El conseller Puig considera que el nombre de detinguts ha estat “anormalment baix”

S'han efectuat
un 24% menys
de detencions
que el 2011

Nit de Cap d'Any amb un nombre de detinguts “anormalment baix”, segons va valorar ahir el conseller d'Interior, Felip Puig. En total, entre les nou de la nit i les nou del matí es van dur a terme a tot Catalunya 72 detencions: 20 per delictes contra el patrimoni, 16 per violència domèstica, 6 per lesions i 9 relacionats amb la celebració, un 24% menys que fa just un any.

Sis detencions cada hora

L'estadística diu que aquest Cap d'Any, tot i ser un dia extraordinari per l'activitat que es mou al voltant de les celebracions, es van produir les mateixes detencions que un dia qualsevol, ja que de mitjana a Catalunya s'efectuen sis detencions cada hora, segons les dades que va donar fa uns mesos el Departament d'Interior. Tot i així, cal destacar de manera negativa que la matinada passada gairebé a cada hora i mitja es va efectuar una detenció per violència domèstica. Una estadística que augmenta aquests dies de festa quan les parelles i les famílies conviuen i coincideixen més hores.

Haixix i cocaïna

Sobre la caiguda d'un quart de punt de les incidències respecte al 2010, Puig creu que la situació econòmica del país pot haver tingut “incidència” en “els pocs incidents i la tranquil·litat” de tota la nit. Per una revetlla com aquesta, el nombre de detinguts “ha estat anormalment baix”, va afegir Puig a l'hora de fer balanç. Les drogues que més van detectar els agents són l'haixix i la cocaïna, les que “més afecten” la conducció, va dir el conseller.

El conseller d'Interior també creu que el nou horari d'obertura que es va pactar amb els establiments ha influït en la “tranquil·litat” de la revetlla, i ho fa per quatre motius: la retirada dels clients es produeix de manera “escalonada”, el tancament dels locals nocturns enllaça amb l'obertura dels diürns i per tant s'eviten aglomeracions a la via pública, s'eviten també multituds a les estacions perquè el transport públic ja està en funcionament i facilita “l'absorció” de la gent i, finalment, el relleu dels torns policials “no coincideix” amb el tancament de locals.

Sense víctimes mortals a les carreteres

El telèfon d'emergències 112 va atendre entre les dotze de la nit del dia 31 i les vuit del matí de l'1 un total de 2.402 trucades, corresponents a 1.939 incidents (algunes es poden referir a un mateix fet). El 45% (865 incidents) corresponen a seguretat ciutadana; el 24% (471 incidents), a assistència sanitària; el 19% (376 incidents) van tenir origen en problemes de civisme (ocupació de via pública, queixes de veïns per soroll, realització de pintades, vehicles mal estacionats que dificultaven la circulació, etc.) corresponents a les diferents policies locals; el 8% (158 incidents) van estar relacionats amb trànsit, i el 4% (69 incidents), per “salvament i extinció d'incendis”.

Un mosso

immobilitzant un vehicle a Sant Gregori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà