Societat

Les platges del Baix Maresme tornen a recular pel temporal

En diversos punts, les onades ja piquen contra els murs de protecció de les vies del tren

Els alcaldes volen reprendre el diàleg amb el govern estatal

L'estreta franja de sorra que conformava la platja de l'Os, l'espai on l'últim estiu posaven la tovallola els veïns del nucli antic de Premià de Mar, ha estat devorada per la força de les onades de l'últim temporal de llevant. El mar picava amb força ahir contra el mur de contenció que protegeix el passeig marítim i les vies del tren, i aixecava l'aigua uns quants metres sobre el nivell de terra, fet que espantava els pocs vianants que hi passaven.

Com passa sovint per aquestes dates, el fort temporal de mar ha tornat a afectar les platges del Baix Maresme, sobretot les que estan situades al sud dels ports esportius de Mataró, Premià de Mar i el Masnou. Aquest any, però, els efectes del temporal són més preocupants que en tardors anteriors, ja que l'estiu passat no es va portar a terme l'habitual regeneració amb el vaixell draga, que feia que les platges guanyessin alguns metres d'amplada. “Aquella sorra protegia les roques, que a la vegada protegeixen el passeig i les vies”, diu l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, que destaca que ara hi ha menys barreres. “Fins ara hem tingut sort, però si vénen més llevantades, patirem”, conclou.

Unió dels alcaldes

Arran d'aquesta situació, els alcaldes es volen tornar a reunir amb els responsables del Ministeri de Medi Ambient, però per això –diuen– esperaran que entri el nou gabinet. “Fins ara, el ministeri no ha fet els deures i tinc la sensació que haurem de començar de zero”, diu Ferrer. Tot i això, la unió dels alcaldes dels municipis afectats –tots cinc, de CiU– és evident després de les eleccions municipals. Aquest nou escenari, segons l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ajudarà a una millor entesa. “Fins ara, quatre ajuntaments anàvem a l'una, i Cabrera anava per lliure”, explica l'alcalde premianenc. Està previst que en les pròximes setmanes els cinc alcaldes s'asseguin a parlar de la futura estratègia a seguir en aquest tema.

LA FRASE

Sense sorra, disminueix la protecció del passeig marítim i les vies del tren
Joaquim Ferrer
alcalde de vilassar de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses