Societat

METEOROLOGIA

Activada la prealerta per inundacions

Protecció civil activa fase de prealerta per l'aigua acumulada als rius de les comarques gironines

Cau part del sostre de la confraria de Blanes

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) va activar ahir en fase de prealerta el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat, per l'augment del cabal dels rius i la persistència de les pluges a les comarques gironines. Protecció Civil va aconsellar elevar les precaucions al pas de rius i rieres, especialment a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany. L'augment del cabal dels rius és notable a poblacions com ara la Jonquera i Girona. A més, l'acumulació d'aigua ha deixat nombrosos camps totalment inundats a la demarcació.

L'acumulació d'aigua de les pluges també va fer caure part del sostre de la confraria de pescadors de Blanes, sense que es produís cap dany personal.

A Girona, la policia local va rebre un avís a quarts d'onze del migdia a través del qual s'alertava d'una esllavissada de terra al carrer Emili Grahit, a l'altura del Parc Científic i Tecnològic. L'esllavissada no va provocar cap dany personal però va obligar els bombers a netejar la zona i es va haver de tallar la via en prevenció d'altres possibles corriments. El lloc afectat és un punt d'accés d'entrada i sortida de la ciutat, per la qual cosa s'han habilitat desviaments a la zona de la Creueta, en concret, i a la rotonda del Parc i també al carrer Ullastret.

Els Bombers van rebre a la demarcació de Girona un total de 45 avisos, però només una part dels incidents van requerir finalment l'actuació dels bombers. En tots els casos, va ser per atendre incidències a la xarxa viària, a causa de la caiguda de pedres, arbres i branques.

Pel que fa a la previsió de precipitacions, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la pluja persistirà fins demà de manera continuada i es preveuen acumulacions de fins a 100 litres per metre quadrat avui dilluns en comarques com l'Alt i el Baix Empordà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran. Així mateix, es preveu que s'arribi fins a 45 centímetres de gruix de neu a partir dels 2.500 metres.

LA XIFRA

45
avisos
van rebre els bombers, tot i que només algunes de les incidències en van requerir l'actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona