Monogràfics

MONTBLANC (Conca de Barberà)

Fira de Sant Martí

El fesol, de nou a taula

Gastronomia, vins i caves de la Conca de Barberà i una mostra de formatges artesanals són els ingredients de la Fira de Sant Martí de Montblanc, que enguany aposta per donar un impuls a la recuperació del fesol del pinet. Es tracta d'una varietat gairebé desapareguda a les hortes de Montblanc però que va ser imprescindible en tots els rebosts a la meitat del segle passat. El fesol del pinet es cull a principi d'octubre i era present sobretot en receptes de tardor i hivern. L'objectiu és que els restauradors del municipi creïn una recepta amb fesol del pinet, que es converteixi en un plat típic per acompanyar la visita a la vila medieval.

Per a tots aquells que s'apropin a la fira i vulguin conèixer el ric patrimoni monumental de Montblanc, durant aquest cap de setmana hi haurà visites gastronòmiques guiades. El preu de la visita és de vuit euros i inclou l'entrada a les torres i el pas de ronda, les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel, dos tasts de vi i dues degustacions gastronòmiques. A la fira s'hi podran trobar demostracions de cuina en directe, tasts de formatges artesans i diverses ponències amb la gastronomia de protagonista.

28, 29 i 30 d'octubre. A l'antiga església de Sant Francesc. Els tiquets costen set euros i donen dret a quatre degustacions gastronòmiques, tres degustacions de vi o cava i una de ‘capuccino'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia