Societat

SOCIETAT

Oferta gironina al ‘top' del turisme accessible

Editen una guia amb 166 indrets de l'Estat espanyol òptims per al turisme per a discapacitats

Els de la zona volcànica de la Garrotxa i els Aiguamolls en formen part amb el club de vela de l'Escala i la ruta del ferro i del carbó

La guia pretén també servir d'exemple entre l'empresariat del món del turisme

L'Escola de Vela l'Escala, el centre de visitants El Cortalet del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, el vols en globus adaptat de Santa Pau a la zona volcànica de la Garrotxa i la via verda del Ferro i del Carbó del Ripollès, que uneix Ripoll amb Sant Joan de les Abadesses i Ogassa, són els quatre indrets destacats de les comarques gironines d'una guia de turisme per a discapacitats. La nova Guia d'Espais i Activitats a la Natura Accessible per a totes les Persones ha estat editada per la Plataforma Representativa Estatal de Discapacitats Físics (Predif) i s'ha presentat recentment.

Aquesta guia, que s'ha fet a petició dels associats, ha estat patrocinada per les fundacions ONCE i Vodafone España i recull un total de 166 recursos naturals de tot l'Estat espanyol. Així, hi ha rutes, parcs naturals i activitats a l'aire lliure. En concret, inclou les que són òptimes des del punt de vista de l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i discapacitat sensorial.

Cadascuna de les propostes compta amb una descripció detallada del seu nivell d'accessibilitat física, visual i auditiva i d'informació general sobre la seva localització, oferta i entorn. Aquesta guia, a part de voler facilitar informació detallada i específica als discapacitats, pretén servir d'exemple entre l'empresariat turístic perquè tinguin en compte aquest segment de la població. Es complementa amb una subguia d'un centenar d'allotjaments i d'un centenar de restaurants accessibles. Per elaborar-la, un equip interdisciplinari ha visitat prop de 200 espais naturals.

Predif és una entitat sense ànim de lucre d'àmbit estatal, que presenta i realitza programes per a quaranta mil discapacitats físics greument afectats. Compta amb una experiència de més de 20 anys, a través de les federacions que la integren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla