Festes populars i fires

PONTÓS (Alt Empordà)

Festival Mapa

Amb el poble

El festival d'enguany proposa una sèrie d'accions que situen Pontós i la seva gent en el centre de l'acció i la creació

Estem acostumats a consumir art, a assaborir l'enginy i les creacions d'uns altres, a deixar-nos captivar per uns artistes que ens regalen propostes piramidals; és a dir, ells creen, nosaltres consumim. El festival Mapa dóna capgira aquest concepte i agafa un petit poble –i els seus habitants– i el situa en el centre de l'acció i la creació. “El poble entès com una societat, com un cos social divers que ens ha de permetre mirar-nos com a col·lectiu, com a eix d'anàlisi, mirada i alhora motor creatiu del festival.” Amb aquesta visió es planteja Mapa, un festival site-specific on el públic pot gaudir i entrar en contacte amb la creació contemporània en un entorn festiu, proper i relaxat.

Mapa 2011 agafa el concepte de poble com a eix temàtic i gira al voltant de la relació entre la gent, la societat civil, i les estructures de poder que la condueixen. Per això proposa diverses estratègies de fusió que permetran que es generi el discurs.

D'entre les activitats destaca Posa un espectador a la teva taula, una acció en què les famílies de Pontós que ho desitgin convidaran el nombre que vulguin d'espectadors a sopar a casa seva una de les nits del festival. L'acció genera un intercanvi privat entre els visitants del festival i els habitants, una ocasió única per intercanviar i conèixer la realitat des d'un altre punt de vista, més personal i directe. Després de sopar es proposa mirar junts la pel·lícula Plácido, de Luis G. Berlanga.

Cartografiar Pontós

També es farà una instal·lació en homenatge al poble, un intent de cartografiar in situ tant el lloc com els seus habitants; diverses bandes formades per joves de la zona oferiran un concert per mostrar les seves darreres composicions, hi haurà projeccions, conferències, performances i altres accions artístiques que tenen aquest poble empordanès i el seu paisatge com a principal referent creatiu.

Del 22 al 25 de setembre. A tot el poble.
http://festivalmapa.com

“Hola, estás haciendo una peli”

M.J.R.

Mapa convida Raúl Alaejos per tal de posar en marxa el projecte Hola, estás haciendo una peli, que proposa la creació d'un film de forma col·lectiva. Alguns alumnes de l'escola de Bàscara han escrit el guió, mentre que un grup de veïns de Pontós i Bàscara han estat els encarregats de gravar els plànols de la pel·lícula, que es van repartir un a un entre els participants. Durant el rodatge ningú coneixia el guió. Els participants han hagut d'esperar a l'estrena per veure com cada plànol individual cobra sentit dins de la pel·lícula col·lectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL

Més recursos a les ADF del Vallès pel risc d’incendis provocats per la sequera

Terrassa
enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA