Societat

Tot a punt per Santa Tecla

Els de la Jove protagonitzen un despenjament en el primer intent de quatre de vuit amb el pilar de la temporada però torna a brillar amb la catedral

Els Xiquets també exhibeixen un gran cinc de vuit

Jove i Xiquetsmostren uns castells de vuit preparats per pujar un pis per Santa Tecla

Falta una setmana per la diada més important del calendari de Jove i Xiquets de Tarragona, i les dues colles van demostrar que tenen les armes ben a punt. Això, tot i l'ensurt de la Jove en la segona ronda, que afortunadament no va tenir conseqüències.

L'actuació dels liles, que van obrir plaça, va començar amb un cinc de vuit que ja se saben de memòria: era ni més ni menys que el tretzè de la temporada. És la catedral que diumenge vinent els ha de convertir en la sisena colla de gamma extra, i tot sembla preparat per fer-ho possible.

Valenta, la Jove va encarar en la segona ronda el primer quatre de vuit amb el pilar del curs. El castell va pujar amb bon tempo i bones mides, tot i un pis de quints un pèl tancat. Un cop carregat el quatre i amb l'aixecador a punt d'entrar a coronar el pilar, la menuda va relliscar i va volar fins a la pinya. Tot i l'ensurt, les bones maneres del castell van fer que es pogués desmuntar sense més incidents. Això sí, la Jove va abaixar una mica el llistó i va decidir acabar l'actuació amb tranquil·litat, amb el tres i el quatre de vuit. Si la colla havia quedat una mica desencisada, la moral es va tornar a aixecar en veure que l'aixecadora tornava a pujar al quatre de vuit, i encara més quan, un cop acabada l'actuació, la colla va col·locar sisens al cinc de nou en una prova al seu local.

L'actuació va deixar molt bones sensacions als Xiquets, que van signar aquest mateix resultat. En la primera ronda van completar un quatre de vuit molt parat, un carro gros que volen convertir en el quatre de nou diumenge que ve. Caldrà veure si aconsegueixen acoblar-lo bé amb el folre, ja que els matalassers no l'han aconseguit mai. El millor castell va arribar en la segona ronda, un cinc de vuit al qual ja han trobat la mida i que van completar, com a Torredembarra, amb molta seguretat. Per acabar, un tres de vuit una mica més tremoladís però sense més problemes.

Els Xiquets del Serrallo es van emportar, com per Sant Magí, el seu duel particular amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Van arrencar fort amb el que acabaria sent el seu millor castell, el quatre de set amb el pilar. Més bellugadís, també van completar el quatre de set i van tancar amb el tres de set.

Els de la camisa verda van començar amb un bonic tres de set, però en la segona ronda van ensopegar amb el quatre amb el pilar: després de despenjar-se enxaneta i acotxador, un quatre molt castigat va acabar fent llenya. El quatre de set va ser el segon i darrer castell.

Estrena accidentada

Unes hores abans, a la festa major de Montblanc, els Castellers d'Esplugues van carregar el primer dos de set de la temporada. Va ser, a més, tot just el segon del seu historial i el millor castell que han aconseguit mai. Amb la caiguda, un casteller dels Minyons de l'Arboç que feia pinya amb els cargolins va quedar inconscient. L'home, de 75 anys, va ser traslladat amb helicòpter a la Vall d'Hebron, on està ingressat en estat greu. Sense cap més ambulància a plaça, l'actuació va quedar suspesa tot just començar la segona ronda. Fins llavors, s'havia vist el cinc de set i el dos de set carregat dels d'Esplugues, el tres de set dels de l'Arboç i els tres de sis dels Torraires de Montblanc.

Tarragona
Diada a la Rambla amb motiu de l'Onze de Setembre
Colla Jove Xiquets de Tarragona
5/8, 4/8p (id), 3/8, 4/8, v/5
Xiquets de Tarragona
4/8, 5/8, 3/8, v/5
Xiquets del Serrallo
4/7p, 4/7, 3/7, v/5
Castellers de Sant Pere i Sant Pau
3/7, 4/7p (i), 4/7, 2 p/4


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA