Societat

societat

La policia d'Olot patrulla amb Segway

També disposa d'una moto nova

Té a prova un d'aquests vehicles, que poden millorar la mobilitat de la policia de proximitat

La Policia Municipal d'Olot farà la patrulla de proximitat amb un Segway, un vehicle de dues rodes i tracció elèctrica que ha de permetre més mobilitat a l'agent que el condueix. La policia té aquest vehicle a prova durant quatre mesos i, després d'aquest temps, l'Ajuntament valorarà la conveniència d'adquirir-ne un exemplar, com va assegurar el regidor de Seguretat, Josep Gelis. La cessió a prova d'aquest vehicle coincideix amb l'entrada en servei dels itineraris amb Segway per diversos indrets emblemàtics de la capital garrotxina que ofereix una empresa de Santa Pau. El caporal de proximitat també va estrenar vehicle. En aquest cas, es tracta d'una motocicleta de 125 centímetres cúbics, que ha estat donada per l'empresa olotina Frontera Custom, dels germans Minyana.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va aprofitar la presentació d'aquests nous vehicles per apel·lar a la responsabilitat individual i familiar de tots els ciutadans per aconseguir que les pròximes Festes del Tura es puguin celebrar sense incidents. Segons ell, algunes penyes i alguns col·lectius han fet una crida al civisme a través de les xarxes socials. “La festa major de la nostra ciutat ha d'anar acompanyada d'un esforç per respectar el descans d'altres persones que poden entendre o viure-la d'una manera diferent”, va indicar l'alcalde. Acompanyat del cap de la policia local, Ignasi López, va presentar un decàleg de bon comportament durant les festes.

L'alcalde va informar també sobre el dispositiu especial dissenyat per la junta de seguretat per garantir el civisme durant les Festes del Tura. Consistirà en controls d'alcoholèmia en diferents punts de la ciutat, i es reforçarà el dispositiu amb la figura del policia de paisà que tan bons resultats ha donat en els darrers cinc anys, sobretot per detectar a l'instant bretolades i accions vandàliques en el mobiliari urbà.

Finalment, el cap de la policia ha fet públiques les dades de l'última campanya de control de sonometria. Se n'han fet set a un total de 93 motos i motocicletes, i com a resultat quatre conductors han estat sancionats per haver excedit els decibels permesos i set, perquè no duien casc. Les estadístiques del nou web de la policia renovada són de 2.800 visitants diferents des del mes de febrer.

LA XIFRA

2.800
són els visitants
diferents registrats per la web de la policia d'Olot des del febrer passat, en què es va renovar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona