Societat

La vida social

Banyolins solidaris per il·lustrar el 2012

Dotze personatges coneguts i dotze usuaris de la Fundació Estany compartiran les imatges d'un calendari per donar a conèixer l'entitat

Dotze personatges del Pla de l'Estany que són coneguts fora de la comarca sortiran fotografiats amb dotze persones amb discapacitat intel·lectual, usuàries de la Fundació Estany, en un calendari que està preparant aquesta entitat per recollir fons i difondre la seva feina. A través de l'objectiu del fotògraf Jaume Lis, il·lustraran els dotze mesos del 2012 dotze parelles situades en indrets significatius del Pla de l'Estany: el director de cinema Albert Serra surt al costat d'Albert Puig, amb el pla de Martís de fons; l'actor Roger Coma apareix amb Irene Serra dins del Teatre Municipal de Banyoles; l'escriptora Laura Baix posa amb Josep Lladó a la biblioteca de Banyoles; el piragüista Albert Corominas i Imma Martos comparteixen un bot a l'estany; el futbolista del Barça Andreu Fontàs juga amb Josep Portella al camp del Banyoles; la florista Mercè Martí es retrata amb Blanca Arribas enmig de decoracions florals; el músic d'Els Amics de les Arts Eduard Costa apareix amb Eva Alcalà a l'Ateneu; el cardiòleg Josep Brugada examina Pau Bagué en una sala de la clínica Salus; la historiadora Dolors Bramon parla amb Pere Serra al Centre d'Estudis Comarcals; la cantant Mariona Aupí queda amb Quim Puell a l'Auditori; el gastrònom Jaume Fàbregas passeja pel mercat amb Eduard Martí, i la periodista Neus Santamaria se cita amb Sandra Darné als estudis de Ràdio Banyoles.

Explica la directora de la fundació, Isabel López, que la confecció de cada foto és per ella mateixa una gran experiència per als usuaris, al marge de la projecció que té la iniciativa. “La implicació de personatges públics en projectes socials –assenyala– facilita l'accés a la resta de la població i fomenta la sensibilització i conscienciació cap a col·lectius amb risc d'exclusió social.” Per deixar-ne constància, han immortalitzat les sessions en un making of fotogràfic que han penjat al Facebook.

El calendari ha tingut el suport de la maquilladora Montse Olivas, Lith Gràfiques i la Diputació. Es presentarà el mes que ve, en la Diada de la Fundació Estany. Es podrà adquirir a la fundació mateix i a diversos establiments de la comarca, per 10 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus