EL BRUC (Anoia)

Festa del Timbaler

Els francesos no passaran

El 6 de juny de 1808, una columna francesa es dirigia des del Bruc al coll de Can Massana, per anar a Manresa. Quan s'hi acostaven, les tropes franceses van ser atacades per les guerrilles catalanes i van emprendre la retirada. Un segon enfrontament, el 14 de juny, va enterrar el mite de la invencibilitat de l'exèrcit napoleònic. La figura llegendària d'un jove que, armat només amb un timbal, va vèncer els francesos protagonitza una festa de recreació història de les batalles al peu de Montserrat.

Durant el cap de setmana més proper al 6 de juny, al Bruc hi ha representacions teatrals al carrer, un mercat ambientat en els primers anys del segle XIX, demostracions d'oficis antics, trabucaires, trull tradicional amb mòlta d'olives al molí de can Domènec...

Diumenge la fira comença amb l'esmorzar del sometent –pa amb tomàquet, botifarra, cansalada i vi del Bruc– mentre el mercat de 1808 estén les seves parades des del pont fins a l'església de Santa Maria.

M. JOSÉ RODRÍGUEZ

6 i 7 de juny. Pels volts del carrer Parròquia, al parc del Torrent de l'Illa i al monument al Timbaler. Tel. 93 7710006

ALGUNS ACTES

Dissabte
A les 16.30 h, ofrena als herois de la batalla, al cementiri.
18 h, cercavila des del pont de la Parròquia.
Diumenge
9 h, esmorzar del Sometent
De 10 a 21 hores, al carrer Parròquia, X Fira de la Guerra del Francès
10 h, desfilada fins al monument al Timbaler i ofrena floral.
13 h i 18 h, al carrer Parròquia, recreació de la batalla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.