Societat

robatoris a dojo

Roben a Llançà les bateries dels camions de la brossa

Els lladres van entrar dijous a la nit a la deixalleria i van endur-se les bateries de deu dels camions de l'empresa de les escombraries

El robatori va fer retardar el servei però al migdia estava fet

Uns lladres van entrar dijous a la nit a la deixalleria de Llançà i es van emportar les bateries de deu dels camions de recollida de les escombraries que l'empresa encarregada del servei, Focsa, guarda a les instal·lacions, situades al camí de Sant Silvestre. En total els lladres, que van tallar la reixa que envolta les instal·lacions, es van endur vint bateries (dues de cada camió), valorades en uns 6.500 euros. Només van quedar 4 o 5 camions indemnes. Es calcula que el robatori es va perpetrar entre les 10 i les 12 de la nit. Quan els operaris de la recollida d'escombraries van anar a buscar els camions per fer el servei, ja de matinada, es van trobar que els camions no engegaven i aviat van descobrir quin era el mal: no tenien bateria. Es va optar per començar a fer els primers serveis amb els quatre camions que s'havien salvat de l'acció dels lladres fins a les vuit del matí, quan van poder anar al taller a comprar bateries noves per als camions, que es van anar incorporant a fer la recollida. Tot i que es va produir una xic de retard, al final l'empresa va poder fer la recollida amb força normalitat. El robatori ja ha estat denunciat als Mossos i es calcula que, a banda dels 6.500 euros que valen les bateries, els lladres van causar danys per valor de 600 euros a les instal·lacions quan van trencar la tanca. Aquesta no és la primera vegada que els camions de l'empresa de recollida d'escombraries són objecte de robatori mentre estan estacionats a la deixalleria. El diumenge 22 de maig una parella de Figueres de nacionalitat algeriana que va poder ser enxampada per la policia local, va entrar a la deixalleria esmunyint-se entre dues tanques i va començar a buidar els dipòsits de gasoil dels camions. Els lladres duien cinc garrafes de vint-i-cinc litres i quan els policies els van atrapar en plena feina ja havien xuclat el gasoil de vuit dels camions. Però aquest no era el primer cop que els lladres anaven a xuclar el gasoil dels camions a la deixalleria, però ha estat l'únic cop que se'ls va poder detenir. Però com que no van trencar res, només se'ls va poder acusar de furt. Es dóna la circumstància que Llançà és un dels municipis que ha contractat el servei de l'anomenat ADN sintètic, un sistema que consisteix a marcar amb un esprai que no s'esborra ni amb el foc els objectes susceptibles de ser robats perquè puguin ser identificats en cas de recuperació. El sistema també deixa impregnats els lladres i així són més fàcilment identificables. Tot i que dijous l'empresa figuerenca Camós, que comercialitza aquest sistema, va fer una demostració a Llançà, encara no s'havia tingut temps de fer el marcatge dels objectes i, per tant les bateries que es van endur els lladres no tenen la marca de l'ADN sintètic.

LA XIFRA

6.500
euros
és el valor de les bateries que es van endur els lladres dels camions de la recollida de la brossa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva