Societat

societat

El govern i els veïns estan oberts a pactar la reforma de la plaça de Gaüses

Es tornaran a trobar al setembre amb les seves propostes per buscar un consens

L'objectiu és la recuperació de la plaça com a espai públic

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vilopriu, comandat per l'alcalde Fermí Pi (ERC), i els veïns de Gaüses que reclamen els dos arbres eliminats de la plaça del seu poble van acordar ahir, durant la trobada que van tenir a l'ajuntament i que va durar mitja hora, que cada part encarregarà una proposta de projecte per a l'espai públic. Les dues parts, segons van reconèixer a aquest diari, després de la trobada, s'han citat per tornar-se a veure, ja amb les propostes, a finals del mes de setembre.

Els veïns, que es van mobilitzar fa uns dies amb la penjada de pancartes contra l'eliminació els dos arbres, ja que creien que era l'element que ajudava a delimitar la plaça, ja tenen clar que pensen entrevistar-se amb un urbanista per poder fer una proposta seriosa al govern local. I en la proposta no descarten mirar de recuperar els dos arbres, encara que col·locats en un altre racó de la plaça, o només posar-ne un. Tot ho deixen a poder encarregar la proposta i trobar-se un altre cop amb el govern de Vilopriu per consensuar com ha de ser l'espai públic.

L'alcalde va reconèixer que l'espai públic és una plaça “atípica”. “Caldrà veure si hi ha espai o no”, va afegir l'alcalde, que va justificar el trasllat dels dos arbres –dos lledoners plantats en l'anterior mandat– davant els problemes del camió d'escombraries, l'autocar escolar i els camions d'animals per poder girar a la plaça. A més, segons va voler recalcar el regidor d'Urbanisme i veí de Gaüses, Pere Pulido, també es van treure perquè estaven a sobre d'una canalització d'aigua, amb el problema futur que comportaria per les arrels dels arbres. “Ja quan es van plantar, es va rebentar la canonada en un dels dos punts”, va recordar Pulido, que és partidari de deixar la plaça sense arbrat, com sempre, d'acord amb la posició que defensen els veïns nadius del poble.

LA XIFRA

2
pancartes
queden de les sis que hi havia fa uns dies. Les dues, però, estan cargolades i no s'hi veu el missatge.

LA DATA

08.08.11
L'Ajuntament
ha decidit buscar un consens amb els veïns contraris al trasllat dels arbres de la plaça.

LA FRASE

La plaça és atípica. Caldrà veure si hi ha espai o no
Fermí Pi
alcalde de vilopriu

Només queden dues pancartes

De les sis pancartes que hi havia la setmana passada reclamant el retorn dels dos arbres de la plaça de Gaüses, ahir només en quedaven dues. Una es troba a la casa de la principal instigadora de la demanda, Montserrat Martínez, que se sent de Vilopriu com la resta de veïns que han nascut al poble. L'altra pancarta és a la casa de Roser Capdevila, creadora de Les Tres Bessones. Pulido va manifestar que Capdevila, com cap de les seves tres filles, tenen res a veure amb les pancartes –abans n'hi havia dues–. I tot ho relacionen amb un familiar que està vivint a la casa que tenen al poble baixempordanès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona