Societat

L'ecoturisme noruec d'alt nivell aposta pel Vallespir

El grup Basecamp Explorer ha instal·lat el seu primer centre de l'Estat francès a Can Rigall, a Arles

La masia combina allotjament i prestacions exclusives amb unes instal·lacions sostenibles i autosuficiència energètica

El grup noruec Basecamp Explorer ha apostat per Arles i el Vallespir per a la seva primera implantació a l'Estat francès. Aquest grup noruec, especialitzat en un nou concepte de turisme sostenible, amb un enfocament ecològic i destinat a una clientela d'alt nivell i atreta per activitats de caràcter esportiu, inclou des de fa dos anys en el seu catàleg la destinació Can Rigall, al municipi d'Arles de Tec. La promoció de Can Rigall presenta aquest lloc com “una espectacular masia catalana de 300 anys d'existència amb vistes insuperables sobre els Pirineus i el Canigó”. Tot i que la masia és oberta a la clientela familiar i reserves individuals, Can Rigall aposta sobretot per acollir seminaris, reunions, vacances d'empresa i estades d'entrenament, i combina allotjament amb prestacions luxoses, i activitats esportives a la zona com ara l'equitació, excursionisme a peu o amb bicicleta, o la pràctica del tir amb arc. Amb preus que es mouen entre 85 i 220 euros la nit (en funció del tipus d'habitació i de la temporada), el Mas Rigall té una capacitat màxima d'acollida per a 24 persones. Ian Morlion, encarregat de la comercialització de Can Rigall, explica que s'ha passat de 600 a 750 pernoctacions venudes en els dos primers anys i que la masia pot duplicar aquesta xifra. La clientela que per ara ha escollit Can Rigall és essencialment noruega, anglesa i francesa.

Ecoturisme de luxe

Els altres centres exclusius de Basecamp Explorer es poden trobar a l'illa de Spitsbergen (Noruega), a Kenya i a l'Índia. A més de l'alt nivell de les prestacions, la principal característica d'aquest grup noruec és d'apostar per l'autenticitat cultural del context en el qual s'estableixen, i de concebre els centres de manera totalment sostenible i ecològica: autosuficiència pel proveïment d'aigua i d'energia, i fins i tot en gran part pels productes consumits. Part dels beneficis del grup també es dediquen al funcionament d'una fundació que promou projectes de desenvolupament local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
transports

Obre el carril bici dela Diagonal entre la Rambla dels Encants i el carrer Girona

barcelona
SOCIETAT

Nou sistema contra el frau en la procedència de les avellanes

BARCELONA
societat

Circulació de trens afectada entre Reus i Alcover pel xoc entre una furgoneta i un tren de mercaderies

LA SELVA DEL CAMP
infraestructures

El Govern diu que la falla de Gavà s’ha repetit a Rodalies per dèficit inversor

barcelona
societat

Revelen com era un cocodril de més de 70 milions d’anys del Pallars Jussà

TREMP

Arenys de Mar amplia la zona blava i de residents a la Musclera i a l’N-II

arenys de mar
societat

Sense servei l’R3 de Rodalies entre Ripoll i Vic

VIC
infraestructures

Liciten la millora del ferm de 2 quilòmetres de l’AP-7 a Gelida

GELIDA

L’AMBici arriba a l’Hospitalet i completa així el seu desplegament

L’Hospitalet de Llobregat