Societat

Evacuats els passatgers de dos trens de rodalies

La línia R1 de rodalies es troba interrompuda entre Mataró i Arenys de Mar per la caiguda de la catenària

Les fortes pluges també provoquen afectacions a les línies R2 sud i nord, R3, R11 i alguns serveis regionals

Els passatgers d'un tren aturat entre Mataró i Sant Andreu de Llavaneres han estat evacuats aquest dissabte després de passar més d'una hora atrapats dins el comboi. Els ocupants d'un altre tren que circulava per la mateixa línia, la R1, també han hagut de ser evacuats.

Cap a les sis de la tarda, els usuaris atrapats han estat rescatats per un altre comboi que ha estacionat en paral·lel al tren aturat, segons informa Renfe. La incidència ha estat provocada pels danys al sistema d'electrificació en el trajecte entre Mataró i Arenys de Mar que ha provocat el temporal de pluja i vent d'aquesta tarda. Per aquest motiu, s'ha interromput la circulació entre aquestes dues estacions.

Un altre comboi ha quedat aturat molt a prop de l'estació de Mataró, fet pel qual els viatgers han pogut sortir abans.

Fins que no es resolgui l'avaria, Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera en el tram afectat. Així, entre Mataró i Arenys de Mar el trajecte es fa en autobús, mentre que entre l'Hospitalet de Llobregat i Mataró, així com entre Arenys de Mar i Maçanet Massanes es continua oferint servei en tren.

D'altra banda, a un quart de set s'ha produït una incidència per manca de tensió a la catenària a Sant Adrià de Besòs i que afecta al trajecte fins a Premià de Mar per la via general dos.

Així mateix, la companyia ha informat que la circulació ferroviària entre les estacions de Barcelona Sants i Passeig de Gràcia es troba interrompuda per l'acumulació d'aigua a les vies. Aquesta incidència afecta el servei de les línies de rodalies R2 sud, R2 nord, R11 i els serveis Regionals que tenen sortida a l'Estació de França.

Per aquest motiu, el servei a la R2 sud (Sant Vicenç de Calders – estació de França per Vilanova i la Geltrú) inicia i finalitza el seu recorregut a l'estació de Sants. Els viatgers poden continuar el trajecte amb les línies L3 i L5 de Metro. La R2 nord (Maçanet – Aeroport per Granollers Centre) inicia i finalitza els trajectes a Sant Andreu Comtal i el desplaçaments es poden continuar a la L1 de Metro. Pel que fa a la R11 (Portbou – Barcelona per Girona), els trens es desvien pel túnel de Plaça Catalunya.

A Osona i el Vallès Oriental, comarques molt afectades per la tamborinada, hi ha problemes en els sistemes de senyalització de la línia R3 (Vic – Puigcerdà) en diversos punts entre Les Franqueses i Vic. Aquestes afectacions provoquen retards en la circulació ferroviària, ja que per raons de seguretat és necessari realitzar les operacions de pas de trens de forma manual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA