Societat

Recoder reclama el traspàs de Rodalies per “acabar amb la lletania” de les avaries

El conseller de Territori retreu al ministeri de Foment que “si no pot o no vol” solucionar els problemes a les vies, passi la competència a la Generalitat

Reclamen al govern espanyol que compleixi amb les inversions previstes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reclamat al ministeri de Foment el traspàs de tota la xarxa ferroviària de Rodalies. Recoder ha avisat que calen “solucions ràpides i contundents” per solucionar els problemes que existeixen i la “manca d'inversió i manteniment”. En aquest sentit, el conseller ha optat per exigir que sigui la Generalitat la que gestioni el que encara depèn de l'Estat, i que catenàries, infraestructures, vies i estacions passin a formar part del seu departament. “Tenim dret de veure un horitzó de final d'aquesta mena de lletania i de desgràcia continua que és Rodalies”, ha sentenciat.

Després que aquest dimecres al matí una nova incidència afectés a la Línia 2 de Rodalies, el conseller de Territori ha aprofitat una pregunta de la sessió de control al Parlament per reclamar a Foment la competència i els diners per poder actuar i solucionar la manca de manteniment que atribueix al ministeri. Poc després, des dels passadissos, Recoder ha ampliat la seva exigència i ha explicat que incidències i avaries com la d'aquest dimecres es produeixen per la “manca d'inversió del ministeri de Foment” i per la falta “de manteniment preventiu”. “Fa temps que reivindiquem que s'inverteixin aquells 4.000 milions que es van comprometre a invertir abans del 2015 i que no s'estan gastant ni de lluny”, ha argumentat el conseller.

És per això que Recoder ha dit clarament que vol del ministeri. “Reclamem les inversions i reclamem el manteniment”, ha sentenciat, tot dirigint-se a Foment per dir que “si no poden o no volen” fer aquesta despesa i aquests treballs, “que ens traspassin vies, catenàries, infraestructures, i estacions, i els recursos per fer-ho, que ja ho farem nosaltres”.

Per últim, ha volgut deixar clar que el Govern “creu en un transport públic ferroviari de qualitat i els ciutadans també”, però ha advertit a Foment que els catalans “necessitem veure el final del túnel i de moment no ens donen cap prova per poder-ho veure”.

Crítiques a Adif


El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha reclamat aquest dimecres que Adif entregui al govern una auditoria sobre l'estat de la xarxa de Rodalies. Font ha recordat que “fa quatre mesos” que van encarregar l'informe després del descarrilament d'un tren a Vacarisses i que Adif encara no els hi ha lliurat. D'altra banda, Font ha demanat a Foment el “compliment del Pla de Rodalies” i la “millora de la infraestructura ferroviària” i ha denunciat que encara estan “pendents les inversions previstes” a la xarxa. Font ha fet aquestes declaracions després de visitar la incidència a la circulació de trens entre Vilanova i Sant Vicenç de Calders.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona