Societat

Torredembarra Plaça de la Vila. Altres actuacions

Torredembarra propícia

Els Castellers de Vilafranca hi presenten les seves credencials per a la diada de les Santes amb un doblet de 9 pisos, mentre que la colla Jove de Tarragona hi estrena el primer 3 de 9 de l'any

A tot drap! El món casteller va viure un cap de setmana molt intens, amb els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró, juntament amb una impressionant Colla Jove Xiquets de Tarragona com a actors a seguir. Els dos primers perquè diumenge que ve s'han citat a Mataró per entrar en la dimensió “gamma extra”, mentre que la formació tarragonina es va guanyar el protagonisme al completar el seu primer castell de 9 de la temporada.

Precisament la diada del quadre de Santa Rosalia, que va tenir lloc ahir a l'hora baixa d'ahir a Torredembarra va acabar essent la millor del cap de setmana, amb uns Castellers de Vilafranca forts, que venien d'apuntar-se dissabte un magnífic 3 de 9 de format pesat i un bonic 5 de 8 a Altafulla, que tancaven la jornada amb una segona actuació que no va començar de la millor manera, ja que el 4 de 8 amb l'agulla solament el van poder carregar –ja és la segona vegada!- però que es va redreçar de manera contundent amb el seu segon 4 de 9 del curs present, una estructura que es va defensar amb fermesa. En tercera ronda, els verds van segellar la millor actuació de la jornada amb un altre 3 de 9. Gran colla! A Mataró atacaran la torre de 9.

La plaça de la Vila de Torredembarra va ser molt propícia per a les ambicions de la Jove de Tarragona, disposada a triomfar sobre el 3 de 9, un castell que intentava per primer cop enguany i que va descarregar amb molta determinació. Abans, la colla tarragonina ja havia donat mostres que es trobava en un moment idoni al descarregar el seu tercer 5 de 8. Els dos primers que solament va poder carregar han quedat en anècdota. Al seu torn, els Nois de la Torre van poder celebrar els seus primers 5 de 7 i 3 de 7 amb l'agulla de l'any.

La pressió de les Santes

Els Capgrossos de Mataró, per la seva banda, van plantejar la seva visita ahir al districte del Poble Sec de Barcelona, com un test definitori. I la veritat és que la colla va semblar que notava un xic la pressió de les Santes. La millor notícia: el 2 de 8 amb el tronc que està cridat a fer història es va descarregar amb solvència. Llàstima que, tot seguit, la seva aposta forta del dia, el 4 de 9 –un castell que ja havien descarregat a Vic- es va haver de desmuntar, amb els dosos posats, perquè un segon va quedar fora de combat en ple ascens. Els Capgrossos estan davant d'una oportunitat històrica i tenen el talent i la categoria per afrontar-la amb totes les garanties.


La

jornada

Castellers de Vilafranca:

4/8(a), 4/9f, 3/9f, P/6

Jove Xiquets de Tarragona:

4/8, 5/8, 3/9, 2 P/5

Nois de la Torre:

3/7a, 5/7, 4/7a(c), P/5


24.07.2011


Mataró


12:00. plc sta ANNA


Castellers de Vilafranca
Capgrossos de Mataró
Castellers de Lleida


Dissabte, 16 de juliol


Diumenge, 17 de juliol

Pilar de 7 a Andorra dels Minyons

Escaldes-Engordany, amb motiu de la capitalitat de la cultura catalana que ostenta enguany la parròquia andorrana, va acollir ahir 7una actuació on els Minyons de Terrassa van fer la seva última aparició abans d'iniciar les seves vacances,. Els vallesans van firmar els millors registres mai vistos en aquelles contrades, amb el 2 de 8 i el pilar de 7 encapçalant la seva sèrie. No va tenir la mateixa sort la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a la qual li va caure el 2 de 8 tot just després de ser carregat. Els Castellers de Lleida hi van aixecar el 4 de 8.

Recomanem

Altafulla

Castellers de Vilafranca:

5/8, 3/9f, 2/8f, P/7f

Xiquets de Tarragona:

3/8, 2/7, 4/8, 2P/5

Castellers d'Altafulla:

3/7, 4/7a(c), i3/7a, P/4

St Andreu de Llaveneres

Capgrossos de Mataró:

4/8, 2/7, 3/8, 5/7, vano de 5

Barcelona

Castellers del Poble Sec:

3/7, 2/6, 5/6, P/5s



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.