Societat

gastronomia

Amaré rep els Gourmets de Tarragona

El sopar del mes de juliol de l'Associació dels Gourmets de Tarragona va tenir lloc al restaurant Amaré, del Vendrell, tot un clàssic de la restauració de la comarca del Baix Penedès i amb una llarguíssima i molt positiva història, ja que la família Amaré va obrir per primer cop les portes del restaurant el 1940.

Desprès de prendre un aperitiu amb cava i ametlles torrades a peu dret, els gurmets, ja asseguts a les taules, van seguir amb interès les paraules de l'invitat d'honor en aquest sopar, el secretari de la denominació d'origen (DO) Terra Alta, Jaume Martí, que va explicar les característiques i evolució d'aquesta denominació, reconeguda des de l'any 1972 tot i que la seva tradició es remunta des de fa segles i és tot un referent a la Mediterrània interior.

En el seu parlament, Jaume Martí va comentar que personalitats com Picasso i Perucho van apreciar moltíssim aquest vins de la Terra Alta que tenen com a varietat principal la garnatxa blanca. Seguidament, el sommelier i col·laborador de la DO Terra Alta, Sergi Montalà, va presentar els vins aportats en aquest sopar per maridar els plats elaborats.

A continuació, va començar el sopar. La família Amaré va oferir als gurmets un menú de degustació excel·lent que va començar amb uns aperitius que van incloure una gelatina de Martini amb sifó i llagostí bullit, una cullereta de tonyina macerada i escalivada i un xarrup de crema d'albergínia. Com a entrant fred, un timbalet d'abadejo amb allioli. Com a delicadesa, croqueta d'abadejo i cruixent de brie amb bacó i cruixent de baldana. De peix, daus de sípia amb bolets variats. De carn, lletó al forn amb patates o conill amb salsa i rovellons (a escollir pels comensals). I, per postres, tarongina, una especialitat de la casa.

Aquests plats es van regar amb Llercavònia blanc (Terra Alta, garnatxa blanca 2010), d'Altavins Viticultors, de Batea; Dardell blanc 2010, del Celler Coma d'en Bonet, de Gandesa; Clot d'Encís rosat 2010, d'Agrícola Sant Josep, de Bot, Llàgrimes de Tardor blanc FB (Terra Alta, garnatxa blanca 2008), també d'Agrícola Sant Josep, de Bot; Vinyes del Grau negre, criança del 2007, del Celler Josep Vicens, de Gandesa; i Equinox, mistela blanca, del Celler Batea, de Batea.

Un cop acabat el sopar va tenir lloc la presentació del matrimoni Amaré –Joan i Anna i el seu fill, Joan–, que són els propietaris del restaurant. La família Amaré va rebre de mans de l'invitat d'honor el diploma de la visita dels gurmets al seu establiment, que té la Medalla d'Honor al Turisme de Catalunya, atorgada per la Generalitat de Catalunya.

Adreça:
Avda. Ports de Caro, 2. 43520 Roquetes.
Telèfon:
977 50 03 80. Fax: 977 50 03 80.
Horari:
De 13.15 h a 15.45 h i de 20.30 h a 22:30 h. Tanquen dimarts a la tarda i dimecres (excepte festius) i anualment a l'agost.
Serveis:
Targetes de crèdit: 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Serveis: té aire condicionat. Correu electrònic: [email protected].


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró