Fira medieval, auca del marquès i «proves» d'ADN

L'agrupació organitza per segon cop la Festa del Bon Record, tot i que a més del component lúdic hi ha el reivindicatiu «per fer veure a tothom que Sentmenat encara viu a l'edat mitjana». Les activitats van començar ahir a la tarda, amb una fira medieval que coincideix amb la del municipi veí de Palau-solità i Plegamans. Al vespre, un marquès de pega va llegir el pregó inaugural, carregat d'ironia. I a la parada del grup, a més de signatures per reclamar l'abolició dels censos, recollien proves d'ADN per trobar descendents del llinatge. Es tractava d'una altra broma reivindicativa, ja que els visitants podien optar pel procediment actual –el mostreig es fa amb làser– o pel sistema medieval, amb un cop de destral per aconseguir la mostra de sang per comparar. Avui a primera hora del matí iniciaran una passejada per les terres del llinatge, i a mitja tarda (18.30 h) representaran l'Auca del marquès, una obra de teatre denúncia que volien concloure amb la crema simbòlica d'un ninot que representava el noble. L'Ajuntament, però, va preferir que no cremessin res.

La portaveu de l'agrupació, Gemma Fruitós, lamenta que les administracions públiques no hagin posat fi al cobrament de censos. I volen unir esforços amb veïns d'altres poblacions afectades per fer massa crítica. Casoliva també admet que poca gent es mobilitza perquè no es troben el problema fins que no estan a punt de signar la venda de casa seva, davant de notari, i arriben els descendents del marquesat, un cop han rebut notificació del registre de la propietat. Molta gent, continua el regidor, s'estima més no pledejar per no endarrerir l'operació, haver de tornar a negociar la hipoteca i pagar un altre cop el notari. En aquest cas, Fruitós troba «humiliant que el primer taló de la compravenda se l'enduguin sempre els hereus del marquès».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot