El Punt Casteller

Esprint vilafranquí

Vilafranca vol farcir el cap de setmana de castells de nou abans d'atacar els primers gamma extra a Les Santes

La maquinària ja està engegada. En cosa d'una setmana els Castellers de Vilafranca atacaran els seus primers gamma extra de l'any, però abans volen treballar la gamma alta de vuit i els castells de nou. D'ocasions no els en falten, i és que aquest cap de setmana tenen el tradicional esprint al Baix Gaià, que any rere any els porta a alçar castells de nou a dues places a tocar i en dies consecutius. Començaran dissabte a la tarda a Altafulla, on tenen previst alçar el tres de nou, i continuaran l'endemà a la tarda a Torredembarra, on, a part del tres, hi afegiran el quatre de nou folrat. A les dues places, a més, hi plantaran castells de la gamma alta de vuit i el pilar de set. Tot un rodatge per arribar a Mataró la setmana vinent en condicions òptimes. Unes condicions que els han de servir per fer realitat el programa d'escàndol que hi tenen preparat, encapçalat pel pilar de vuit. I encara n'hi ha més: si en un principi el dos de nou era el castell que tenia més possibilitats d'acompanyar el pilar, el cinc de nou es comença a postular com a alternativa després del bon resultat d'enguany amb el cinc de vuit.

Mataró, però, és només el primer pas de la planificació fins a Sant Fèlix, una diada en què ja tenen els seus objectius: dos de nou sense manilles i tres de deu. Abans d'aquests dos colossos, volen portar gammes extra almenys a Vilanova i a la diada alternativa a la Bisbal que muntaran el dissabte 13. Tot està en marxa.

La Jove, cap als nou pisos

Torredembarra tindrà un altre punt d'atenció, a part també del derbi indirecte entre els Nois de la Torre i els Castellers d'Altafulla. Serà la possible estrena de nou de la Jove de Tarragona. Els liles tenen la il·lusió d'alçar el primer tres de nou de la temporada en aquest plaça, acompanyat ja d'un gairebé consolidat cinc de vuit. Tot dependrà, però, dels darrers assajos.

La jornada tindrà molta més teca, sobretot a Escaldes d'Engordany, que celebra la capitalitat de la cultura catalana. Al Principat, Vella de Valls i Minyons de Terrassa hi volen portar castells de la gamma alta de vuit. I a una setmana de la seva diada, Capgrossos actuen al Poble Sec amb ganes de fer-hi, com a mínim, castells de la gamma alta de vuit. Amb el dos de nou com a pròxim objectiu, no poden afluixar.

Altafulla (Tarragonès)
Dissabte 16 a les 18.30 h, a la plaça del Pou, diada de les Cultures amb els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona i els Castellers d'Altafulla.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 17 a les 12 h, al carrer Blai, diada de la festa major del Poble-sec amb els Capgrossos de Mataró, els Castellers d'Esplugues i els Castellers del Poble-sec.
Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra)
Diumenge 17 a les 12 h, a la plaça dels Coprínceps, diada de la Capital de la Cultura Catalana amb els Minyons de Terrassa, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Lleida.
Torredembarra (Tarragonès)
Diumenge 17 a les 18 h, a la plaça de la Vila, diada de Santa Rosalia amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre.
Tarragona (Tarragonès)
Diumenge 17 a les 18.30 h, al carrer Trafalgar, diada del Serrallo amb els Xicots de Vilafranca, els Salats de Súria i els Xiquets del Serrallo.
XIULETS

Ja n'hi ha prou

Ja fa molts temps que parlem de diades que queden aturades perquè l'ambulància ha de marxar i la plaça es queda sense servei mèdic. Si abans, però, eren l'excepció, enguany s'han convertit en tot un clàssic. Aquest darrer cap de setmana, com a mínim a Banyeres, Igualada i a Reus, les actuacions van estar aturades més de mitja hora per aquesta causa. Si la crisi no permet depèn d'on contractar dues ambulàncies, potser s'haurien de replantejar aquestes diades.

L'ANÈCDOTA

Sense festa major

La Jove de Vilafranca es quedarà sense actuar per la festa major de la seva vila. I no només a Sant Fèlix, com es podia esperar, sinó també a vigílies i a Sant Ramon. Els seus dirigents, però, estan demanant al Consell de Festa Major que reconsideri aquesta decisió.

APLAUDIMENTS

Derbi del Baix Gaià

El boom casteller que des de l'any passat ha experimentat el Baix Gaià ha fer augmentar la rivalitat entre Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla. Totes dues colles abans tenien molt feina per fer castells bàsics de set i ara competeixen en la gamma alta de set. Aquest cap de setmana, escarabats i mosquitaries, malnoms dels Nois de la Torre i Altafulla, es veuran les cares en un derbi indirecte i a –molt poca– distància.

Remuntada verda

Després de tan sols una setmana d'haver perdut el liderat arran de l'actuació de gamma extra dels Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca han aconseguit recuperar la primera posició al rànquing gràcies al tres de nou i als castells de la gamma alta de vuit que van alçar dissabte a Esparreguera. Amb uns Minyons a punt d'anar de vacances, sembla que els verds tindran liderat per dies.

D'altra banda, la baixa intensitat de la jornada passada ha deixat la part alta com una bassa d'oli i sense cap colla millorant registres. Qui sí que se n'ha beneficiat han estat els Xiquets de Tarragona, que amb la primera clàssica de vuit han guanyat dos llocs, superant també uns Xiquets de Reus que no n'ha tingut prou amb els punts del seu primer tres de vuit carregat de l'any per mantenir la posició.

La pujada més forta, però, l'ha protagonitzat Barcelona, que amb un altre quatre de vuit al sac ha pujat tres posicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.