El Punt Casteller

A treure's les espines

Els verds volen tornar a descarregar el tres de nou i el quatre de vuit amb l'agulla

Que als Castellers de Vilafranca els caigui el tres de nou és un fet molt poc habitual, i que a sobre després també faci llenya el quatre de vuit amb l'agulla semblava que només podia passar en un malson d'algun casteller verd. Però fa quinze dies es va fer realitat a Cornellà i, després d'una setmana de descans, els de la camisa verda no volen esperar més per treure's aquestes dues espines. Així, el seu principal objectiu d'aquest dissabte a la festa major d'Esparreguera serà descarregar aquests dos castells que a Cornellà només van poder coronar. El tercer castell dependrà de les camises que reuneixin (no descarten el quatre de nou) i del darrer assaig.

A Esparreguera, hi seran evidentment els amfitrions, amb ganes de consolidar els castells de set, i uns Castellers de Barcelona una mica més endarrerits que en les darreres temporades. Tot i així, els barcelonins volen portar-hi el seu millor castell de la temporada, el quatre de vuit, a més del dos de set, i no descarten l'estrena del tres de vuit.

Ressaca de festa major

Els verds seran segurament l'única colla que plantarà castells de nou aquest cap de setmana. Després de l'extraordinària diada de festa major, els Minyons de Terrassa aniran de relax a Solsona, on optaran per castells de vuit, com també ho faran les colles de Valls i els Capgrossos de Mataró. Totes tres colles preveuen absències importants en les pròximes actuacions, de manera que aprofitaran per rodar castellers nous.

Les novetats, doncs, arribaran de la mà de colles com els Xiquets de Reus o els de Tarragona, que podrien estrenar la clàssica de vuit. Els de la camisa avellana volen treure de l'armari un tres de vuit que ja tenien a punt per Sant Pere, mentre que els matalassers volen sumar el cromo que els falta, el dos de set.

Súria (Bages)
Dissabte 9 a les 18 h, a la plaça de Sant Joan, actuació dels Salats de Súria, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers d'Altafulla.
Esparreguera (Baix Llob.)
Dissabte 9 a les 18.30 h, a la plaça de l'Ajuntament, diada de festa major amb els Castellers d'Esparreguera, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Barcelona.
Reus (Baix Camp)
Dissabte 9 a les 18.30 h, a la plaça del Castell, actuació dels Xiquets de Reus i la Colla Joves Xiquets de Valls.
Solsona (Solsonès)
Diumenge 10 a les 12 h, a la plaça de l'Ajuntament, actuació dels Castellers de Solsona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell.
Banyeres del Penedès (Baix Penedès)
Diumenge a les 13 h, a la plaça de l'Om, actuació dels Nens del Vendrell, els Minyons de l'Arboç i els Bordegassos de Vilanova.
Premià de Mar (Maresme)
Diumenge a les 13.30 h, a la plaça de l'Ajuntament, actuació dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Badalona.
XIULETS

Punt final al serial bisbalenc

Finalment han quedat esvaïts els dubtes. Colla Joves i Colla Vella dels Xiquets de Valls aniran la Bisbal com de costum, però no ho faran els Castellers de Vilafranca, la colla que les darreres temporades hi ha fet els millors castells. En el seu lloc hi actuaran els Minyons de l'Arboç. Tot i que la diada mantindrà l'al·licient de la rivalitat vallenca, les formes amb què s'ha fet el canvi, implicant altres colles i avisant amb tan poca antelació, no han estat les més adequades.

L'ANÈCDOTA

Quatre per sota

Aquest cop no hi va haver castell de vuit dels Sagals d'Osona a la festa major de Vic, però sí un castell inèdit de la colla de color carabassa. Amb una feina de coordinació envejable, els Sagals van completar el primer quatre de set aixecat per sota que s'ha vist mai. Encara no està tot inventat.

APLAUDIMENTS

Premi de vuit pisos

Gran regal l'any del quinzè aniversari dels Castellers de Sant Cugat. Després d'un molt bon inici de temporada, amb tot un rècord de la colla amb el dos de set, els gausacs van descarregar el primer quatre de vuit de la seva història diumenge passat, per la festa major de Sant Cugat. Fins ara, només l'havien pogut carregar una vegada, el 2007. Enhorabona!

Líders i emmanillats

R.LLAGOSTERA

Els Minyons de Terrassa han trencat el liderat que des de feia setmanes tenien els Castellers de Vilafranca i que semblava inabastable. Ho han fet ni més ni menys que amb dos castells de gamma extra, els primers amb folre i manilles de la temporada. El liderat malva, però, es podria acabar demà mateix, si Vilafranca acompleix els seus objectius a Esparreguera.

Com no podia ser d'altra manera, els espectaculars resultats del cap de setmana han quedat reflectits en un rànquing amb molt de moviment. Les principals perjudicades han estat les colles de Valls, que han vist com Capgrossos i Jove de Tarragona els passaven al davant, gràcies a l'estrena del quatre de nou dels primers i a la marató de cincs de vuit dels segons.

Per la part inferior de la taula, cal tenir en compte que als Sagals d'Osona no se'ls comptabilitza l'inèdit quatre de set aixecat per sota, perquè és un castell no puntuat a la taula del concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA