Societat

comerç

Barcelona declara la guerra al ‘top manta' agressiu

Trias explica que l'operació contra la venda ambulant il·legal estava planificada per la policia des d'abans de la seva investidura

Quatre venedors denuncien la Guàrdia Urbana per agressions

Paraula d'alcalde: no busquin tres peus al gat en el fet que una de les primeres actuacions de la Guàrdia Urbana després que divendres Xavier Trias fos investit màxima autoritat municipal hagi estat el dispositiu especial contra la venda ambulant del passat cap de setmana. Trias va aclarir ahir en una entrevista a TV3 que l'operació estava programada des de feia temps per la Guàrdia Urbana. Això sí, també va afegir que ell li va donar personalment tot el suport, i va explicar que hi ha venedors il·legals que “des de fa nou mesos porten cadenes amagades per quan intenta actuar la policia”, una actitud que va insistir que no es tolerarà: “Aquesta agressivitat i aquesta manera d'actuar l'hem d'extirpar absolutament de la nostra ciutat”.

L'operació, en què van participar una seixantena d'agents i que va posar el focus al centre de la ciutat, el front litoral i els entorns del parc Güell i la Sagrada Família, es va saldar amb dos detinguts, 341 denúncies i 8.673 objectes decomissats, entre els quals 1.647 begudes, 490 polseres, 990 ventalls, 1.446 articles de bijuteria, 805 collars, 351 imants, 364 CD i DVD, 303 joguines i 312 bosses. L'Ajuntament insisteix, però, que el més important “no són les xifres, sinó l'efecte dissuasiu” de la presència policial, va explicar una portaveu.

La intensitat de l'acció, i no de la presència, ha tingut rèplica en forma de denúncia presentada per quatre venedors ambulants contra la Guàrdia Urbana per presumptes agressions durant el dispositiu. Els denunciants acusen els agents d'haver-los causat diverses ferides quan estaven asseguts a l'andana de la parada de metro de passeig de Gràcia. Segons els informes mèdics, dos d'ells presentaven dits trencats, un altre, ferides en una cama i el quart va necessitar diversos punts al cap. El portaveu de l'Associació Catalana de Residents Senegalesos va criticar l'actuació policial i va dir que hi ha sis persones més que preveuen presentar denúncies un cop també tinguin un informe mèdic que acrediti les lesions.

LA XIFRA

341
denúncies
són les que va posar la Guàrdia Urbana a venedors il·legals, als quals va comissar 8.617 objectes

Tres detinguts en una operació a Reus

GISELA PLADEVEYA

Els Mossos d'Esquadra van escorcollar ahir a fons un pis sobreocupat a Reus i la inspecció, que es va allargar durant més de quatre hores, es va saldar amb la detenció de tres homes que presumptament es dedicaven a la venda il·legal. Els tres detinguts restaran a la comissaria fins que siguin citats a comparèixer davant del jutge –segons fonts pròximes al cas, es preveu que passin a disposició judicial avui o, com a molt tard, demà.

Després de l'extens escorcoll tant al domicili com al terrat que hi ha a dalt, els agents es van emportar fins a una quinzena de bosses plenes de roba, pel·lícules i CD de música de procedència il·lícita. Els agents van començar carregant en un Seat Ibiza els objectes comissats, però la gran quantitat de material trobat va obligar els Mossos a fer servir també una Nissan X-Trail.

La delegació del govern havia anunciat una campanya institucional contra aquest fenomen el 27 de juny passat al Consell Comarcal del Baix Penedès, i quatre dies més tard, el compromís es va comunicar també a representants de Torredembarra, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i Salou.

g. pladeveya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró
ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona