Societat

Per normativa hi ha d'haver un monitor per cada deu nens

En les activitats que s'organitzen al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre hi haurà 1.015 responsables

La normativa que regula els casals i les colònies –inclosa en un decret del 2003– estableix que almenys un 40% de l'equip ha de tenir el títol de monitor d'activitats de lleure infantil i juvenil. Si el casal o les colònies tenen 25 participants o més, el responsable ha de tenir el títol de director de lleure. En cas que el nombre d'inscrits sigui inferior, n'hi ha prou amb el diploma de monitor. D'altra banda, s'assenyala que, si el casal o les colònies duren més de quatre dies, cal notificar-ho a Joventut de la Generalitat vint dies abans que comencin. El registre, segons expliquen des d'aquesta direcció general, és indispensable a efectes de seguretat. Per exemple: per poder fer un rescat en cas d'un incendi forestal, cal que els serveis d'emergència sàpiguen que existeix aquella activitat i en coneguin les característiques i les edats dels participants. A la Generalitat lamenten que sovint no s'emplena aquesta notificació. Pel que fa a les assegurances, els casals i les colònies n'han de contractar una d'accidents amb uns capitals mínims de 3.005,06 euros en cas de mort i de 6.010,12 euros en cas d'invalidesa, així com una assegurança de responsabilitat civil amb un mínim de 150.253,03 euros per víctima i de 601.012,10 euros per sinistre.

Al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, un total de 1.015 monitors treballaran per satisfer les necessitats del servei de les activitats d'estiu. En concret, 123 estaran en les acampades; 8, en els camps de treball; 523, en els casals de vacances (l'activitat que té més acceptació); 338, en les colònies, i 23 més, en les rutes.

D'altra banda, en la majoria de les activitats que organitzen els ajuntaments i les escoles, es proporcionen serveis complementaris com ara el de menjador i el de guarderia, per tal de donar totes les facilitats possibles a les famílies. Els preus, però, varien en funció dels dies o les setmanes en què el nen participi en qualsevol de les activitats que s'ofereixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto