Societat

DELTA DE L'EBRE

El Ministeri de Sanitat es fa càrrec dels tractaments contra els mosquits

El Code fumiga 1.000 hectàrees d'arrossar de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja amb dues avionetes

Europa permetrà la continuïtat dels tractaments aeris

El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code) va començar ahir els tractaments aeris contra les larves de mosquit als arrossars del delta de l'Ebre. En només un matí (des de les sis i fins quarts de dotze) es van fumigar un miler d'hectàrees d'arrossar de Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i els Muntells, des de dues avionetes. “Seria impossible tractar aquesta superfície amb un mitjà terrestre”, va dir el director tècnic del Code, Raül Escosa, que està convençut que els tractaments aeris contra el mosquit es podran mantenir, malgrat que la Unió Europea en preveia la prohibició. En aquest sentit, a final d'any es publicarà la transposició de la directiva europea. “Serà més complicat fer el tractament pels tràmits burocràtics, però s'autoritzaran”, va manifestar Escosa.

A més, enguany els tractaments contra el mosquit depenen del Ministeri de Sanitat, ja que es consideren un problema de salut, igual que la mosca negra. “Fins ara estàvem desemparats: el mosquit no es considerava una plaga agrícola ni sanitària”, va precisar el director tècnic del Code. El mosquit pot transmetre malalties com la malària i a més les seues molestes picades requereixen en alguns casos atenció mèdica i afecten la qualitat de vida.

El Code continuarà avui els tractaments aeris als arrossars de l'Ampolla, Camarles, Amposta i Sant Carles de la Ràpita.

LA FRASE

Si no fem tractaments aeris serà molt complicat controlar els mosquits al Delta
Raül Escosa
DIRECTOR TÈCNIC DEL CONSORCI DE SERVEIS AGROAMBIENTALS (CODE)

LA XIFRA

2.500
hectàrees
d'arrossar pròximes a nuclis urbans es fumigaran aquesta setmana per combatre els mosquits.

Tres fumigacions durant l'estiu

La previsió del Code és completar en tres dies el tractament aeri que van iniciar ahir i que afectarà una superfície d'unes 2.500 hectàrees d'arrossar pròximes a nuclis urbans. Durant l'estiu es faran dues fumigacions més en arrossars, per combatre les larves de mosquit. L'últim dels tractaments aeris es farà durant la segona quinzena del mes d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.