Societat

SOCIETAT

Salut atén enguany més casos per picada de mosca negra

Tot i que ja s'han fet tres tractaments al riu contra les larves, s'ha incrementat lleugerament el nombre d'atencions

La majoria dels 848 afectats han estat visitats a la comarca del Baix Ebre

El nombre de picades de mosca negra es dispara a l'estiu, quan hi ha una eclosió de la plaga i la gent passa més temps al carrer i amb menys roba. Encara no s'ha arribat a aquest punt, però el Departament de Salut ja ha registrat un lleuger increment del nombre d'atencions per picada de mosca negra als centres d'assistència primària de les Terres de l'Ebre. En concret, fins al 31 de maig es van atendre 848 persones, un 7% més que en el mateix període del 2010. “Tenim una mica més d'incidències, però es pot atribuir a molts factors i no vol dir que hi hagi més mosca negra”, va manifestar el director de l'Agència de Protecció de la Salut a l'Ebre, Miquel Àngel Arasa. De fet, enguany el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code) ja ha fet tres tractaments al riu contra les larves de mosca negra i les densitats de larves que ha trobat són inferiors a les d'altres campanyes.

El Baix Ebre és la comarca on s'han fet més atencions per picada dels molestos simúlids, un total de 331. “Es confirma que al Baix Ebre hi ha un nucli de població i, fins al maig, hem registrat més atencions que a la Ribera d'Ebre”, va dir Arasa. Així, a la Ribera s'han atès 246 persones a qui la mossegada de la mosca els havia fet reacció, menys casos que l'any anterior (quan es van atendre 332 persones). En canvi, al Montsià s'ha detectat un augment del nombre de casos, que han arribat fins a 202. “A partir de l'illa de Bous no es fan tractaments perquè no s'hi han detectat larves, però les mosques adultes es poden desplaçar més de 20 quilòmetres”, va indicar Arasa. La Terra Alta continua sent la comarca amb menys incidència.

LA XIFRA

331
persones
han estat ateses per picada de mosca negra al Baix Ebre fins al 31 de maig, segons Salut.

Comproven l'eficàcia del tractament

Els tècnics del Code faran avui prospeccions al riu Ebre per comprovar l'eficàcia del darrer tractament contra la mosca negra, que van efectuar divendres passat. Tot i que en principi l'abocament dels 2.000 litres del producte biològic BTI des d'un helicòpter s'havia de fer dimecres, es va retardar pel vent. El Code fa el tractament contra les larves en sis punts del riu. Enguany, Ginestar i Tortosa són els dos punts on la densitat de larves és més alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona